Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Αφησαν τη "Μαφία της Μυκόνου", να κάνει πάρτι... ανομίας!

 


ΠΗΓΗ: "AΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

Ο παροπλισμός του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, που επήλθε με την αποδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού της Εισαγγελίας Εφετών Σύρου, στην οποία προίσταται από το Σεπτέμβριο του 2022, είχε ολέθρια αποτελέσματα, που έγιναν εμφανή στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, η οποία συνδέθηκε από τις διωκτικές Αρχες, με τη "Μαφία της Μυκόνου".

Ο "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" το είχε επισημάνει από τον Οκτώβριο 2023, όταν είχε αναδείξει την απογύμνωση της Εισαγγελίας Εφετών Σύρου, με απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά, καθώς είχε συμπέσει, λίγο μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην Εκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποδώσει εύσημα στον εισαγγελέα, για το χτύπημα της ανομίας στη Μύκονο, με κατεδαφίσεις εμβληματικών μαγαζιών και ανακατάληψη παραλιών, συλλήψεις για οργιώδη πάρτι με ναρκωτικά κλπ.

Εκτοτε, όχι μόνον δεν ενισχύθηκε η Εισαγγελία Εφετών Σύρου, για να συνεχίσει τις επιχειρήσεις κατά των αυθαιρέτων και το χειμώνα του 2024, αλλά αντιθέτως, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τζορμπατζόγλου, που ηγήθηκε με επιτυχία, της επιχείρησης νομιμότητα σε Μύκονο, Πάρο, Νάξο, τα επίχειρα της οποίας καρπώθηκε η Κυβέρνηση, φέρεται ότι, δέχτηκε επικρίσεις από την ηγεσία της Δικαιοσύνης, όταν διαμαρτυρήθηκε, για την αποδυνάμωση της υπηρεσίας του.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε ένα χρόνο πριν, με αφορμή τις μεταθέσεις Εισαγγελικών Λειτουργών τον Ιούνιο του 2023, καθώς Αντεισαγγελέας Εφετών, που μετατέθηκε στη Σύρο, δεν εμφανίστηκε το Σεπτέμβριο του 2023 στην υπηρεσία της, επικαλούμενη σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Πέρασαν μήνες χωρίς να καλυφτεί η θέση αυτή, που έμεινε κενή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας κ. Τσορμπατζόγλου, που έβλεπε ότι, μένει με δεμένα τα χέρια, καθώς θα έπρεπε να κάνει και τις υπηρεσίες των υφισταμένων του φέρεται ότι, έβαλε βέτο, εμμένοντας στην ανάγκη της Εισαγγελίας του, για προσωπικό!

Τον Απρίλιο του 2024 μετατέθηκε στη Σύρο μία αντεισαγγελέας Εφετών, για να καλύψει τα κενά, σύμφωνα όμως με καλά πληροφορημένες πηγές αναχώρησε σχεδόν αμέσως με... αναρρωτική άδεια!!

Η αποδυνάμωση της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται και η Μύκονος, είχε αποτέλεσμα να φρενάρουν οι επιχειρήσεις κατά τις αυθαίρετης δόμησης, όχι μόνον εκεί, αλλά και σε άλλα νησιά, όπως και στην Ιω, όπου ήταν προγραμματισμένο να πάει ο Εισαγγελέας Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, αλλά δεν το κατάφερε...

Μετά το σάλο των αποκαλύψεων για τη "Μαφία της Μυκόνου" και
κατόπιν... εορτής, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, παρήγγειλε δικαστική έρευνα και την ανέθεσε στον Εισαγγελέα Οργανωμένου Εγκλήματος, που εδρεύει στη Γ.Α.Δ.Α στην Αθήνα και όχι στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, που είχε ξετινάξει το νησί της Μυκόνου....

Ο Εισαγγελέας Οργανωμένου Εγκλήματος κ. Γκύζης, ο οποίος εξ αφορμής της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, ανέλαβε με εντολή της κ. Αδειλίνη να "καθαρίσει" τη Μύκονο από τη Μαφία και κυρίως την οικοδομική, ίσως θα πρέπει να εντάξει στις έρευνες του και υποθέσεις, με τις οποίες είχε ασχοληθεί κατά κόρον το περασμένο καλοκαίρι ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου.

Ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου είχε παραγγείλει δικαστική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εκκρεμούν περίπου 150 δικογραφίες, που αφορούσαν το εάν αντίστοιχος αριθμός νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, που έγιναν μέσα στην τελευταία πενταετία ήταν ή όχι σύννομες, καθώς έπρεπε να προηγηθεί γνωμοδότηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Την έρευνα διενεργεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία, με εποπτεία εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Εάν αποδειχτεί ότι, οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων ήταν παράνομες, τότε επίκειται βροχή ποινικών διώξεων.