Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Ο Πολάκης καταψήφισε το Βουρλιώτη!


ΠΗΓΗ: "AΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

Ο μόνος, που αντέδρασε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην ανανέωση της θητείας του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, επίτιμου Αντεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Στη διαδικασία της ακρόασης, ο κ. Πολάκης καταψήφισε την υποψηφιότητα Βουρλιώτη, την ανανέωση της θητείας του οποίου, πρότεινε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.


O κ. Πολάκης μίλησε για ανυπαρξία πραγματικού έργου της Αρχής κατά την προηγούμενη τριετή θητεία του κ. Βουρλιώτη και τη συνέκρινε με την την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα ποσά, που δέσμευσε τότε η Αρχή.

"Ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία έγινε και γίνεται ακόμα, από το 2019 και μετά, ένα τεράστιο πάρτι απευθείας αναθέσεων, υπερτιμολογήσεων και στημένων διαγωνισμών ύψους 15 δις ευρώ.
Από όλο αυτό το πανηγύρι τα αποτελέσματα της Αρχής είναι τα εξής:
Το 2015 δεσμεύτηκαν 255 εκ ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία, το 2016 δεσμεύτηκαν 301 εκ ευρώ, το 2017 δεσμεύτηκαν 312 εκ ευρώ και το 2018 δεσμεύτηκαν 227 εκ.
Και μετά, επί των ημερών σας αρχίζει η κατηφόρα καθώς το 2021 δεσμεύτηκαν 12 εκ ευρώ, το 2022 δεσμεύτηκαν 14 εκ και 2023 δεσμεύτηκαν 12 εκ ευρώ.
Σαφώς και η αρχή θα πρέπει να ενισχυθεί σε προσωπικό αλλά αυτό που κυρίως πρέπει να υπάρξει είναι η πολιτική βούληση να κυνηγηθεί το μαύρο χρήμα".

Ο κ. Βουρλιώτης απάντησε:

"To θέμα δεν είναι μόνο τι ποσά και τι περιουσιακά στοιχεία δεσμεύονται. Αλλά πόσες από τις υποθέσεις αυτές έχουν δυνατά στοιχεία, για να αντέξουν μέχρι τη δίκη. Η δέσμευση είναι ένα ιδιαίτερα επαχθές μέτρο και πρέπει να βασίζεται σε πολύ δυνατά αποδεικτικά στοιχεία, διαφορετικά είναι και άδικο και αναποτελεσματικό. Από τις δικές μας υποθέσεις, ούτε μία δεν "έπεσε"...

Τελικά την ανανέωση της θητείας Βουρλιώτη ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και η ΝΙΚΗ.

Το ΚΚΕ δήλωσε παρόν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, η Πλεύση και οι Σπαρτιάτες είπαν όχι.