Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

"Γάμος" από... έρωτα , ή από... συμφέρον;

Μετά από περίπου ένα μήνα... σιωπής και απραξίας, σχετικά με την ανάσυρση των μηνύσεων  του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, σε βάρος των εισαγγελέων Διαφθοράς Τουλουπάκη - Ντζούρα και Μανώλη, γιά τα τεκταινόμενα στην υπόθεση της  Novartis, η Εισαγγελία Αρείου Πάγου, μας αιφνιδίασε σήμερα, με μιά αναπάντεχη ενέργεια...
Λίγο πριν διοριστεί από το υπουργικό συμβούλιο η νέα ηγεσία του ανωτάτου δικαστηρίου, με νέο εισαγγελέα ΑΠ και νέο πρόεδρο ΑΠ, ο τελών χρέη εισαγγελέα ΑΠ αντιεισαγγελέας ΑΠ Δημήτρης Δασούλας, αναπληρώνοντας ως αρχαιότερος, το κενό στην Εισαγγελία ΑΠ, μετά την αποχώρηση της Ξένης Δημητρίου, που συνταξιοδοτήθηκε, ενώ θα μπορούσε ενδεχομένως να αναμένει το νέο εισαγγελέα ΑΠ και το νέο πρόεδρο ΑΠ, ανέτρεψε το σκηνικό στην υπόθεση, με δύο... γάμους!
ΓAMOΣ Α: Ο προισταμενεύων την Εισαγγελία ΑΠ Δημήτρης Δασούλας, "πάντρεψε" τη δικογραφία, με τις μηνύσεις των τριών πολιτικών Σαμαρά - Βενιζέλου - Αβραμόπουλου, κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς Τουλουπάκη - Ντζούρα - Μανώλη, με τη δικογραφία των καταγγελιών του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, ο οποίος είχε παραιτηθεί από επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καταγγέλοντας τους υφισταμένους του, για μεροληψία και ανικανότητα στην έρευνα, για το φαρμακευτικό κολοσσό.
ΓΑΜΟΣ Β: Ανέθεσε την έρευνα και των δύο υποθέσεων σε δύο αντιεισαγγελείς ΑΠ, τους Βαγγέλη Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, οι οποίοι μάλιστα απαλλάσσονται από οποιαδήποτε άλλη αρμοδιότητα, για να αφιερωθούν ψυχή τε και σώματι στις δικογραφίες Novartis.
Η αιτιολογία, που κατά πληροφορίες, οδήγησε στο πάντρεμα των δύο δικογραφιών, είναι το γεγονός ότι, η μία προκάλεσε την άλλη και επομένως πρέπει να συσχετιστούν, όπως και έγινε.
Τι εννοεί ο ποιητής;
Oτι, η δικογραφία (που είχε θαφτεί από την απελθούσα εισαγγελέα ΑΠ Ξένη Δημητρίου), με τα καταγγελόμενα από Αγγελή, για σημεία και τέρατα στην έρευνα της Novartis από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους συν αυτή εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, προκάλεσε το αίτημα Αγγελή, που ζήτησε την ανάσυρση των μηνύσεων των τριών πολιτικών Σαμαρά - Ντζούρα - Μανώλη και άρα συσχετίζονται.
Το μπέρδεμα είναι μοναδικό, καθώς η δικογραφία με τη διερεύνηση των καταγγελιών Αγγελή, είχε ανατεθεί από την κ. Δημητρίου στον προσωρινό αντικαταστάτη της αντιεισαγγελέα ΑΠ κ. Δασούλα, την αποχή ή εξαίρεση του οποίου είχε ζητήσει(σ.σ. συζητήθηκε στο συμβούλιο ΑΠ) ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, για λόγος μεροληψίας.
Στο μεταξύ, είχε προηγηθεί και κάτι ακόμη, που επηρέασε τις εξελίξεις..
Η αντιεισαγγελέας ΑΠ κ. Θεοδώρου, στην οποία είχε αναθέσει η απελθούσα εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου την διερεύνηση του αιτήματος Αγγελή περί ανάσυρσης των μηνύσεων Σαμαρά - Βενιζέλου - Αβραμόπουλου, τις οποίες είχε αρχειοθετήσει ο ίδιος, χτύπησε το πόδι της σε τροχαίο ατύχημα και επί ενα μήνα, δεν είχε πατήσει στον Αρειο Πάγο, με αποτέλεσμα να την αναπληρώνουν οι συνάδελφοί της αντιεισαγγελείς ΑΠ Αγγελής και Προβατάρης.
Μάθαμε ότι, η κ. Θεοδώρου επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελια ΑΠ πριν απο μία εμβδομάδα,  με το αιτιολογικό ότι, λογω του τραυματισμού της, δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με το αίτημα ανασυρσης.
Το ενδεχόμενο, να χρεωνόταν (όπως ορίζει το άρθρο 29 ΚΠΔ)  η δικογραφία, με την ανάσυρση των μηνύσεων στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών... ναυάγησε, πριν ξεκινήσει, αντίθετα επελέγη η οδός της διπλής έρευνας, της διπλής δικογραφίας, ταυτόχρονα από δύο αντιεισαγγελείς ΑΠ Ζαχαρή και Σοφουλάκη.
Το ερώτημα, που προκύπτει για τις "Δικογραφίες" είναι το εξής:
Eίναι γάμος από... έρωτα ή από συμφέρον;