Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Δάκρυα και αγανάκτηση στο τελευταίο αντίο του δικηγόρου και καθηγητή Στέλιου Γονατά - Παπαγεωργίου


Δάκρυα, συγκίνηση και αγανάκτηση, γιά τον ξαφνικό και άδικο θάνατο του γνωστού δικηγόρου και καθηγητή Στέλιου Γονατά – Παπαγεωργίου, έδωσαν τον τόνο στο τελευταίο αντίο του, σήμερα στις 3 το μεσημέρι, στο Α Νεκροταφείο, όπου παραβρέθηκε πλήθος του δικαστικού και νομικού κόσμου, καθώς επίσης πολλοί εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, της οποίας ήταν μέλος, μαζί με συγγενείς και φίλους του.
Τα αναπάντητα ερωτήματα, γιά το πρόωρο τέλος του δικηγόρου και καθηγητή Στέλιου Γονατά – Παπαγεωργίου, που “έφυγε” σε ηλικία 61 ετών, μετά απο μία χειρουργική επέμβαση ρουτίνας σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο, δεν τα κάλυψαν τα χειροκροτήματα, των αγαπημένων φίλων και συναδέλφων του, την ώρα που τον συνόδευαν στη τελευταία του κατοικία.
Ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Θέμης Σοφός μίλησε, για την επιστημονική του δεινότητα, την εντιμότητα το ήθος και τη δεοντολογία και γιά το πόσο λάτρευε τη Φαίδρα, τη γυναίκα του και το μονάκριβο γιό τους, που “δεν τους έβγαζε απο το μυαλό του όλη την ημέρα”.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θράκης Αρης Χαραλαμπάκης, μίλησε για το μεράκι και τον ενθουσιασμό του Στελιου, που ποτέ δεν έχασε, για το τεράστιο και ανεξάντλητο συγγραφικό του έργο και γιά το “πόσο λάτρευε τη διδασκαλία και να συναγελάζεται με τους φοιτητές”, καθώς επίσης για το ότι πρωτοστατούσε στη διοργάνωση σεμιναρίων.
Είναι εξαιρετική αδικία, κατέληξε ο κ. Χαραλαμπάκης, που ο θεός πήρε από κοντά μας έναν άνθρωπο, τωρα, που είχε τόσα να προσφέρει”.
Πιό συγκινητικός και πιό αισθαντικός στον αοχαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ενωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Βασίλης Ταουξής, έφερε πίσω δεκάδες μνήμες με περιστατικά από συνέδρια ανα την Ελλάδα και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πρωτοβουλία, που ανέλαβε ο Στελιος Γονατάς – Παπαγεωργίου, για την ανατροπή του νέου ποινικού νόμου στο θεμα του βιασμού και κατέληξε:
Στο καλό καλέ μου φίλε, μικρότερε αδελφέ μου, ρομαντικέ πρίγκηπα”...
Εξαιρετικές παρουσίες οι αντιεισαγγελείς ΑΠ Δημήτρης Δασούλας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Ασπρογέρακας κλπ.