Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Μετά το ΟΧΙ Παυλόπουλου στην επιλεγείσα από ΣΥΡΙΖΑ ηγεσία της Δικαιοσύνης, δεύτερη... ψυχρολουσία από δικαστές του Βόλου

Kλείνουν την πόρτα της φυλακής στο Δημήτρη Κουφοντίνα οι δικαστές Βόλου, που για τρίτη φορά είπαν ΟΧΙ στην αίτηση του, για χορήγηση άδειας, μην υπακούοντας στην απόφαση του συμβουλίου ΑΠ, που υπό την προεδρία της αντιπροέδρου ΑΠ Δήμητρας Κοκοτίνη, η οποία είχε επιλεγεί από το Υπουργικό Συμβούλιο για να αντικαταστησει την απελθούσα εισαγγελέα ΑΠ Ξένη Δημητρίου, είχε βρει φόρμουλα, για χορήγηση αδειών στον πολυισοβίτη της 17Ν.
Η κ. Κοκοτίνη, που έχει στενούς δεσμούς με την κυβέρνησηκαθώς ο αδελφός της ήταν υποψήφιος δήμαρχος με ΣΥΡΙΖΑ, μετά από την... ψυχρολουσία της  απόφασης του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, που δεν υπέγραψε το Προεδρικο Διαταγμα του διορισμού της, όπως και του διορισμού της αντιπροέδρου Ειρήνης Καλού, στις θεσεις Εισαγγελέα και Προέδρου ΑΠ αντίστοιχα, δέχτηκε μία ακόμη ήττα από τους δικαστές του Βόλου.
Με βούλευμα του το συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου, αρνήθηκε τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, υιοθετώντας το σκεπτικό της εισαγγελέα Βολου, σύμφωνα με το οποίο ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει μεταμεληθεί και ούτε έχει επέλθει ηθική του βελτίωση.
Να σημειωθεί ότι, το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με πρόεδρο την κ. Κοκοτίνη, είχε αναιρέσει προηγούμενο βούλευμα  των δικαστών του Βόλου, που δεν ενέκριναν την  άδεια στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, υιοθετώντας την εισήγηση της πρώην εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία νύχτα, είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου.
Με την άρον - άρον αναίρεση της, η κ. Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου, για να πάρει άδεια.