Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Βγαίνει ο Φλώρος, αυτή τη φορά σαν... κύριος!

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής τις επόμενες ώρες ή ημέρες, για τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλωρο, αρκεί να καταβάλλει πόστο. 50.000 Ευρω, που του όρισε ως εγγύηση το Πενταμελές Εφετειο Κακουργημάτων, το οποιο ανέστειλε την ποινή των 21. ετών, που του ειχε επιβληθεί για την υπόθεση  της Energa.
Ο 40χρονος κατηγορούμενος θα αποφυλακιστεί με όρους, καθως εγινε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, το οποιο  ειχε υποβάλλει στο δικαςτηριο, που δικάζει σε δευτερο βαθμο την υπόθεση του.
Του επεβλήθη σαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του, καθως επίσης και εγγυοδοσία 50.000 ευρω.
Ο εισαγγελέας της έδρας Γ. Πρασσάς ειχε εκφράσει αντίθετη άποψη και ειχε ζητήσει να απορριφθεί η αιτηση  Φλωρου, ωστόσο οι δικαστες του Πενταμελους Εφετειου δέχτηκαν το αίτημα του, το οποίο ανέπτυξαν στο δικαςτηριο οι συνηγοροι υπεράσπισης του Βασιλης Χειρδάρης και Ηλιας Αναγνωστοπουλος, οι οποίοι υποστήριξαν ότι, μετά την πρόςφατη κατάργηση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, η μέγιστη ποινή για τα οικονομικά εγκλήματα φτάνει τα 15 χρόνια.
Με δεδομένο ότι, στον Αριστείδη φλώρο εχουν αναγνωριστεί ήδη δυο ελαφρυντικά απο το πρωτόδικο δικαστήριο και η ποινή, που του έχει επιβληθεί ηταν 21 χρόνια, εκτιμάται ότι, θα του επιβληθεί πολυ μικρότερη ποινή.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν επίσης ότι, με τους ευεργετικούς υπολογισμούς, που ισχύουν εχει ήδη εκτίσει ο μεγαλύτερο μέρος της ποινής του, ενω εχει επιστρέψει το σύνολο γιατρών απαιτήσεων του δημοσίου και των ΟΤΑ.
Η περίπτωση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλωρου ειχε φέρει σε δύσκολη θέση τη Δικαιοσυνη, όταν ειχε επιχειρηθεί η αποφυλάκιση του, για λόγους υγείας, πριν απο περίπου ένα χρονο.
Οι αντιδρασεις, που προκλήθηκαν τότε, οδήγησαν στην επιστροφή του στη φυλακή, μέσα σε μία εβδομαδα, ενω έστειλαν κατηγορούμενους 17 πρόσωπα, γιατρούς, δικηγόρους και υπαλλήλους του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, που συμμετείχαν στην υπόθεση της αποφυλάκισης του.