Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Με νέο υπερεισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, θα "φύγει" η Τουλουπάκη?

Σοβαρές σκέψεις απασχολούν τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, γιά συνένωση της Εισαγγελίας Διαφθοράς με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, σε μία δικαστική Αρχή, στην οποία θα προίσταται ένας... υπερ εισαγγελέας, ο οποίος θα χειρίζεται, με το επιτελείο του φυσικά, όλες τις μεγάλες ποινικές  υποθέσεις, που αφορούν οικονονικά σκάνδαλα, με εμπλοκή κρατικών λειτουργών και υποθέσεις μείζονος οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Γιά τη νέα υπερεισαγγελία, στην οποία -  το πιθανότερο είναι ότι, θα προίσταται εισαγγελέας εφετών, ή αντιεισαγγελέας ΑΠ, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον άξιοι εισαγγελικοί λειτουργοί, οι οποίοι γνωρίζουν το αντικείμενο και δεν υπέκυψαν σε πιέσεις, τις οποίες δέχτηκαν στο παρελθόν, όταν χειρίστηκαν τεράστιες οικονομικές υποθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες των "Δικογραφιών", στην κυβέρνηση καλοβλέπουν τη δημιουργία του υπερ εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς αυτός είναι και ένας εύσχημος τρόπος, να απαλλαγούν απο την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η θητεία της οποίας ανανεώθηκε στις 12 Απριλίου 2019, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, που φαίνεται ότι, αγνοούσε τις καταγγελίες του πρώην επόπτη της εισαγγελίας Διαφθοράς, αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, που αποκάλυψε σημεία και τέρατα γιά την κ. Τουλουπάκη για μεθοδεύσεις και ανεπάρκεια της στην υπόθεση της Novartis και όχι μόνον...