Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Εκανε πίσω το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο άρθρο 187 ΠΚ , έστελνε στη φυλακή τους καταδικασθέντες ακόμη και για πλημμέλημα!


Εκανε πίσω το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο περιβόητο άρθρο 187 παράγραφος 6 του  Ποινικού Κώδικα, που είχε γίνει, μεταξύ άλλων, αιτία πολέμου με τους δικηγόρους, οι οποίοι απείχαν από συγκεκριμένες δίκες, επί ενάμισι χρόνο.

Το συγκεκριμένο άρθρο του 187 ΠΚ, έστελνε στις φυλακές χωρίς αναστολή τους καταδικασθέντες ακόμη και για πλημμέλημα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αποχή τους δικηγόρους από τις δίκες για εγκληματικές οργανώσεις από τον Απρίλιο του 2022 και μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με όσα είπαν στην Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τους νέους Ποινικούς Κώδικες ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο Υφυπουργός Γιαννης Μπούγας , θα είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου, να αποφασίσει εάν η ποινή θα έχει ανασταλτική δύναμη, ή ο καταδικασθείς θα οδηγείται στη φυλακή. Ήδη τον περασμένο χρόνο (2022), εξ αυτού του λόγου, είχαν αναβληθεί πάνω από 400 δίκες, όπως π.χ η δίκη για τη Folli Follie.