Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Αμερικάνος στρατιωτικός αυτοπυρπολήθηκε στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον (ΒΙΝΤΕΟ με σκληρές εικόνες)

ΠΗΓΗ: iEdiseis

Απόπειρα αυτοκτονίας με αυτοπυρπόληση έκανε ένας αμερικανός στρατιωτικός μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον χθες Κυριακή (25/2), διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, εικόνες που μεταδίδονταν απευθείας μέσω της πλατφόρμας Twitch τον εικονίζουν, με στρατιωτική περιβολή, να δηλώνει ότι «δεν θα γίνει συνεργός σε γενοκτονία, να περιλούζεται με εύφλεκτο υγρό και να βάζει φωτιά φωνάζοντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!» ώσπου πέφτει στο έδαφος.Στη συνέχεια, μέλη της Secret Service -της υπηρεσίας φύλαξης υψηλών προσώπων και ξένων διπλωματικών αποστολών- σπεύδουν στο σημείο και σβήνουν τη φωτιά.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει άμεσα με ανεξάρτητο τρόπο το στιγμιότυπο. Η εφημερίδα New York Times ανέφερε πως το βίντεο αποσύρθηκε από την πλατφόρμα, ωστόσο, συνεχίζει να κυκλοφορεί στο Χ (πρώην Twitter).Ο άνδρας διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, με «σοβαρά τραύματα που θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο», ανέφερε η πυροσβεστική της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την πληροφορία πως ο άνδρας υπηρετούσε το τρέχον διάστημα στις τάξεις της, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.