Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Αρνήθηκε να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη ο Αγοραστός - "Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται"!


Αρνήθηκε να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, επικαλούμενος το γεγονός ότι, ταυτόχρονα είναι και κατηγορούμενος στην Ποινική Δικαιοσύνη, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, που έχει ασκηθεί εναντίον του από την Εισαγγελία Λάρισας, για το τσιμέντωμα του τόπου του δυστυχήματος.

Ο κ. Αγοραστός επικαλέστηκε δικονομικούς κανόνες, βάσει των οποίων δεν μπορεί εξεταστεί και ως μάρτυρας, ενώ παράλληλα είναι κατηγορούμενος, ενώ έκανε λόγο για το τεκμήριο αθωώτητας!

Ταυτόχρονα, ο κ. Αγοραστός έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής, βάσει του άρθρου 104 ΚπΔ., επιφυλασσόμενος, όπως είπε, να απολογηθεί στην Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, αρνήθηκε την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και δήλωσε ότι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν υποστηρικτική.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη επεσήμανε ότι, είναι κρίμα, που δεν είχε κληθεί νωρίτερα ο κ. Αγοραστός στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, πριν ασκηθεί εναντίον του Ποινική δίωξη, καθώς θα μπορούσε να συνεισφέρει στην αλήθεια.

Στον κ. Αγοραστό ασκήθηκε πρόσφατα ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για παράβαση καθήκοντος μετά από μήνυση που κατέθεσαν, τον Αύγουστο του 2023, συνολικά 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, γιά το “μπάζωμα” του χώρου όπου συντελέστηκε η τραγωδία λίγες μέρες μετά το συμβάν.