Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Καταργούνται οι τακτικοί δικαστές στην ποδοσφαιρική δικαιοσύνη!


Μετά τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες και την ενοποίηση Πρωτοδικείων με Ειρηνοδικεία, στις προθέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ανατρεπτικές αλλαγές και στην Αθλητική Δικαιοσύνη.



Οπως αποκάλυψε η "Δίκη στο Open"  στις σκέψεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, καθώς και του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα είναι, να καταργηθούν οι τακτικοί δικαστές από τις συνθέσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών της ΕΠΟ, αλλά και από όλα τα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, οι τακτικοί δικαστές που συγκροτούν τις πειθαρχικές επιτροπές θα αντικατασταθούν από συνταξιούχους δικαστές, δικηγόρους και ειρηνοδίκες.

Σκοπός της ρύθμισης, εφόσον υλοποιηθεί είναι να απεγκλωβιστούν δικαστές από τα αθλητικά όργανα και να επιστρέψουν στα ποινικά, πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια, προκειμένου να επιταχυνθεί ο ρυθμός εκδίκασης των υποθέσεων.

Κατά τις ίδιες πηγές, η νομοθετική ρύθμιση, εφόσον υλοποιηθεί,  δεν θα περιοριστεί μόνο στα αθλητικά και ποδοσφαιρικά δικαιοδοτικά όργανα, αλλά θα επεκταθεί σε όλες τις επιτροπές, στις οποίες συμμετέχουν τακτικοί δικαστές.