Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Καλύβια: Ελεύθερος χωρίς όρους ο 16χρονος πατροκτόνος - «Μετανιώνω»!




ΠΗΓΗ: iEdiseis

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ανηλίκων Αθηνών ο 16χρονος για τη δολοφονία του πατέρα του στα Καλύβια την περασμένη Παρασκευή (22.12.23).

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ορίστηκε μόνο επιμελητής, για να επιβλέπει την πορεία του, όπως προβλέπεται για ανήλικους κατηγορούμενους. Ο ανήλικος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πατέρα του στα Καλύβια, απολογήθηκε για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

«Μετανιώνω» είπε ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του με πολλαπλές μαχαιριές στο σπίτι τους στα Καλύβια, απολογούμενος στην ανακρίτρια Ανηλίκων, συμπληρώνοντας πως «αισθάνομαι ανακούφιση, πλέον δεν φοβάμαι εγώ και η οικογένειά μου» αναφερόμενος σε ακραία περιστατικά βίας που βίωνε επί σειρά ετών από το θύμα.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν, μετά τη μόλις λίγων λεπτών απολογία του ανήλικου ότι, ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος του πατέρα του πρέπει να αφεθεί ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων. Το αγόρι ορίστηκε να επιβλέπεται από επιμελητή, όπως ορίζει ο νόμος για ανήλικους κατηγορούμενους.

Ο 16χρονος φέρεται να είπε στη δικαστική λειτουργό πως βίωνε συστηματική κακοποίηση από τον πατέρα του αναφέροντάς της, σύμφωνα με πληροφορίες, πως: «Αυτό που έκανα είναι κακό. Το μετανιώνω σαν πράξη. Αισθάνομαι ανακούφιση, απελευθερώθηκα. Πλέον δεν φοβάμαι εγώ και η οικογένειά μου». Ο κατηγορούμενος φαίνεται να εξιστόρησε στην δικαστική λειτουργό περιστατικά ακραίας βίας σε βάρος του ίδιου αλλά και σε βάρος της μητέρας και του αδελφού του, τα οποία εν πολλοίς φαίνεται να επιβεβαιώνουν μάρτυρες που κατέθεσαν νωρίτερα στην ανακρίτρια Ανηλίκων.


Η δικαστική λειτουργός έλαβε καταθέσεις πριν την απολογία του αγοριού, από συγγενείς -μεταξύ των οποίων η μητέρα του και ο αδελφός του- οι οποίοι ζήτησαν να καταθέσουν προς υπεράσπιση του 16χρονου, επιβεβαιώνοντας όσα ισχυρίζεται ο ανήλικος δράστης του εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία που αποδεικνύουν την κακοποίηση που αναφέρει ο 16χρονος.

Στο πλευρό του παιδιού, εν όψει της απολογίας του, βρέθηκαν από νωρίς στα δικαστήρια, πλην της μητέρας και του αδελφού του και άλλα μέλη του οικογενειακού κύκλου αλλά και του φιλικού περιβάλλοντος της οικογένειας.

Φωτογραφία - ντοκουμέντο από τα μαχαίρια



To iEidiseis.gr δημοσιεύει φωτογραφία από τα μαχαίρια με τα οποία ο 16χρονος μαθητής κατακρεούργησε τον πατέρα του.

Τον περίμενε να επιστρέψει σπίτι, και όταν άνοιξε την πόρτα της μονοκατοικίας, του όρμησε με δύο κουζινομάχαιρα και του κατάφερε πολλαπλά τραύματα στην κοιλιά, το θώρακα το λαιμό και το πρόσωπο.

Ψυχολογική βία, bullying και εξευτελιστικές συμπεριφορές σε βάρος του περιέγραψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ο 16χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 71χρονου πατέρα του στα Καλύβια.

Όπως είπε κακοποιείτο από τότε που ήταν μικρό παιδί. Όταν μεγάλωσε και ο πατέρας του δε μπορούσε πια να τον χτυπάει (δηλαδή εδώ και περίπου ένα χρόνο) τότε η κακοποίηση συνεχίστηκε με προσβλητικές και υποτιμητικές συμπεριφορές σε βάρος του που έθιγαν την προσωπικότητά του. Ο 16χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι περίμενε την ενηλικίωσή του για να φύγει από το σπίτι. Η μητέρα του και ο 18χρονος αδερφός του είχαν εγκαταλείψει τον 71χρονο, καθώς δεν άντεχαν τις κακοποιητικές συμπεριφορές.
Θόλωσε το μυαλό μου, είπε ο 16χρονος

Από τότε ο 16χρονος ήταν ακόμα πιο ευάλωτος. Το βράδυ της Παρασκευής, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, το μυαλό του θόλωσε. Πήρε δύο μαχαίρια από το σπίτι και τον περίμενε να γυρίσει για να του επιτεθεί. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι ήταν τέτοια η μανία των χτυπημάτων από τον ανήλικο προς τον πατέρα του που το ένα από τα δύο μαχαίρια έσπασε (όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσίευσε το iEidiseis). Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι μαχαίρωσε περίπου 10 φορές τον πατέρα του.

Ο 16χρονος φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς: «Εγώ είχα βγει μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Μαζί μου ήταν ο αδερφός μου και η μητέρα μου. Κάποια στιγμή πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου και άρχισε πάλι να βρίζει. Δεν άντεξα άλλο. Θόλωσα. Λέω μέχρι εδώ. Τότε ήταν που αποφάσισα ότι κάτι πρέπει να κάνω για να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό. Πολλά χρόνια άντεξα την κακοποίηση και τις προσβολές».

Ο 71χρονος παρά τα όσα περιγράφονται σε βάρος του για τις χρόνιες κακοποιητικές συμπεριφορές δεν είχε έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είχε γνωρίσει πριν από περίπου 20 χρόνια τη μητέρα του 16χρονου και του 18χρονου. Οι δυο τους δεν είχαν παντρευτεί. Ο 71χρονος είχε αναγνωρίσει τα δύο παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Στο πλευρό του βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα και ο αδερφός του, οι οποίοι φέρονται να επιβεβαιώνουν όλα όσα είπε ο 16χρονος.