Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Το τμήμα Αθλητικής βίας ψάχνει τους "χούλιγκανς της γραβάτας", που όπλισαν τον 18χρονο στου Ρέντη


Σε δύο επίπεδα διενεργείται η έρευνα, για την υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα, στα επεισόδια στο Ρέντη.

Το πρώτο αφορά το βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού από τη φωτοβολίδα, που φέρεται ότι, έριξε ο 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη και το δεύτερο τους υποκινητές της οπαδικής βίας, που και  ηθικοί  αυτουργοί των επεισοδίων και είναι αυτοί, που με πολλούς τρόπους  όπλισαν και οπλίζουν τα χέρια των οπαδών.

Η πρώτη δικογραφία,  σχηματίστηκε από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Γ.Α.Δ.Α, υπό την εποπτεία της Προισταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Μαραγκάκη και αφορά τον εντοπισμό του 18χρονου, που συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 31χρονου αστυνομικού και σωρεία ακόμη κακουργημάτων.

Το σκέλος της υπόθεσης, που αφορά τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού, θα αναλάβει ο ανακριτής Πειραιά, στον οποίον θα απολογηθεί ο 18χρονος, στις επόμενες ημέρες.

Το δεύτερο επίπεδο της έρευνας αφορά το σοβαρότερο κομμάτι της υπόθεσης, για το οποίο παρενέβη η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη και παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, για  για εγκληματική οργάνωση, που υποκρύπτεται πίσω από το βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού και τα άγρια επεισόδια στου Ρέντη.

Αυτό το σκέλος της έρευνας έχει αναλάβει το τμήμα Αθλητικής βίας της Γ.Α.Δ.Α, υπό την εποπτεία της εισαγγελέα Πειραιά κ. Μαραγκάκη και αφορά την παραγγελία  της Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, που ζήτησε έρευνα, για τους υποκινητές και τους ηθικούς αυτουργούς : εγκληματική οργάνωση,  διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στην παραγγελία της η ανώτατη εισαγγελέας αναφέρει:

Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος
αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.