Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Στις 20 Μαρτίου 2024 η δίκη σκηνοθέτη, για βιασμό 37χρονης ηθοποιού

Η ώρα της κρίσης, για την υπόθεση, στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο 57χρονος σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος, που έγινε γνωστός ως ο «σκηνοθέτης του Σασμού» έφτασε, καθώς προσδιορίστηκε να γίνει στις 20 Μαρτίου η δίκη του, για την υπόθεση του βιασμού της 37χρονης ηθοποιού Ελενας Αθανασοπούλου.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, που αρνείται την κατηγορία, θα δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μετά από μήνυση της ηθοποιού, σχεδόν 12 χρόνια μετά, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία, ο 57χρονος φέρεται ότι, κακοποίησε σεξουαλικά την 37χρονη το 2010.

Οπως είχε ισχυριστεί η ηθοποιός «το κίνημα #MeToo της έδωσε δύναμη να μιλήσει και να καταγγείλει τον σκηνοθέτη έπειτα από τόσα χρόνια».

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη μήνυσή της η ηθοποιός   υποστηρίζει ότι, ο κατηγορούμενος τη βίασε στις αρχές του καλοκαιριού του 2010 και ενώ μέχρι τότε είχαν φιλική σχέση.

Ολα άρχισαν, σύμφωνα με την καταγγελία της, όταν ο σκηνοθέτης τής πρότεινε να πάνε για φαγητό οι δυο τους και μετά να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους σε κλαμπ.

Σύμφωνα, όμως, με τους ισχυρισμούς της ηθοποιού, στο γεύμα που είχε με τον σκηνοθέτη ήπιαν αρχικά ένα μπουκάλι κρασί και στη συνέχεια εκείνος παρήγγειλε και δεύτερο -ενδεχομένως, όπως αναφέρει, και τρίτο- και τότε εκείνη άρχισε να νιώθει ζαλισμένη και να χάνει τη συνείδησή της.

Οπως υποστήριξε η ηθοποιός, ανακαλώντας τα γεγονότα στη μνήμη της θυμήθηκε ότι, τη στιγμή που άνοιξε τα μάτια της και επανέκτησε τις αισθήσεις της, βρισκόταν στο αυτοκίνητο του 57χρονου και εκείνος «είχε διεισδύσει με το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου και συνουσιαζόταν με εμένα εν αγνοία μου και χωρίς τη δική μου συναίνεση».

Επί πλέον η κ. Αθανασοπούλου ανέφερε στη μήνυσή της:

«Είδα τον εγκαλούμενο από πάνω μου, εγώ ήμουν σε θέση ανάσκελα, μου είχε ανοίξει τα πόδια, είχε σηκώσει τη φούστα μου, είχε απομακρύνει το εσώρουχό μου, ενώ αυτός με κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του εκτελούσε μέσα μου τη γενετήσια πράξη, δηλαδή με βίαζε».

Η ηθοποιός επισημαίνει ότι, μόλις κατάλαβε τι της είχε συμβεί πάγωσε, αλλά βρήκε τη δύναμη να αντιδράσει. «Αρχισα να τον κλοτσάω, να ουρλιάζω, να τρέμω και να κλαίω. Κάποια στιγμή αυτός τραβήχτηκε από πάνω μου… Δεν είχα τη δύναμη ούτε το κουράγιο να βγω από το αυτοκίνητο» υποστήριξε.

Να σημειωθεί ότι, μετά την καταγγελία ο σκηνοθέτης είχε παραιτηθεί από τη σειρά «Σασμός» την οποία σκηνοθετούσε, ενώ είχε καταθέσει και μήνυση κατά της ηθοποιού για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Ο σκηνοθέτης διέψευσε την καταγγελία σε βάρος του κάνοντας λόγο για κατασκευές και για καταγγελία που στόχο έχει, όπως υποστήριξε και ο συνήγορός του, την «ευκαιριακή δημοσιότητα».

ΠΗΓΗ: κυριακάτικη δημοκρατία