Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Έκρηξη στον Πειραιά: «Τύφλωσαν» τις κάμερες λίγες ώρες πριν - Οι δράστες του Πειραιά χρησιμοποίησαν τηλεχειρισμό, για να απενεργοποιήσουν τις κάμερες ασφαλείας.

Mε τηλεχειρισμό είχαν απενεργοποιηθεί οι κάμερες στο σημείο, που έγινε η έκρηξη της βόμβας στην οδό Φίλωνος 61 - 65 στον Πειραιά.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν αστυνομικές και δικαστικές αρχές, που διερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών, που διερευνούν την υπόθεση, διαπίστωσαν ότι, μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου είχε τοποθετηθεί ο ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός, είχαν απανεργοποιηθεί οι κάμερες ώρες πριν από την έκρηξη, που έγινε στη 1.30 τη νύχτα.


Κατά τις ίδιες πηγές, οι άγνωστοι που πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, χρησιμοποίησαν τηλεχειρισμό, για να απενεργοποιήσουν τις κάμερες ασφαλείας και αυτό το έκαναν από νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, που έχουν γνώση της υπόθεσης και των ερευνών, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ένας άστεγος της περιοχής, που κοιμόταν μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας, για να μην κρυώνει, είχε μετακινηθεί τρείς πολυκατοικίες πιό κάτω. Το γεγονός προκάλεσε ερωτηματικά στους αστυνομικού, επειδή ο ιδιοκτήτης καταστήματος, η πρόσοψη του οποίου ήταν στην είσοδο της πολυκατοικίας, που καταστράφηκε από τον εκρηκτικό μηχανισμό, άφηνε κάθε βραδυ τα ρολά ανοιχτά, για να μπορεί να κοιμάται μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας ο άστεγος και να μην κρυώνει.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο άστεγος ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, γιατί άλλαξε στέκι και εάν είδε κάτι, όσο βρισκόταν εκεί, αλλά είπε ότι, δεν πρόσεξε τίποτα.

Ενα άλλο θέμα, που προκαλεί πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες γραφείων και καταστημάτων, που υπέστησαν ζημιές είναι ότι, είναι ανασφάλιστα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποζημιωθούν, παρά μόνον εάν αναλάβει την ευθύνη της βομβιστικής ενέργειας κάποια οργάνωση.

Στη δικογραφία, που έχει σχηματιστεί υπάρχουν βίντεο από κάμερες της περιοχής, καθώς και φωτογραφίες, τα οποία μελετούν οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών.

Πολλή μεγάλη ήταν η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης, που χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι βομβιστές τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Πειραιά με αποτέλεσμα από την έκρηξη να προκληθούν σημαντικές ζημιές ακόμα και σε απόσταση 300 μέτρων από την οδό Φίλωνος όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμό.

Είναι ενδεικτικό ότι, από την έκρηξη της βόμβας λίγο πριν τις 1:30 τα ξημερώματα που είχε τοτοποθετηθεί δίπλα στην είσοδο καταστήματος με παπούτσια που βρίσκεται στο ισόγειο του 7οροφου κτηρίου στην Φίλωνος δημιουργήθηκε κρατήρας 40 εκατοστών.