Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

θα κάνει πίσω η Κυβέρνηση, στο διορισμό εισαγγελέα - αναπληρωτή της Τουλουπάκη?


Ψιθυρίζεται ότι, ενδεχομένως,  να ανακληθεί αύριο, στον Αρειο Πάγο, το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, για διορισμό αναπληρωτή εισαγγελέα Διαφθοράς, που θα αντικαθιστά την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όταν παρίσταται ανάγκη.

Πληροφορίες των "Δικογραφιών", λένε ότι, δεν... περπατάει εύκολα η "συνταγή" του αναπληρωτή εισαγγελέα Διαφθοράς, που είχε επιλεγεί από την Κυβέρνηση, ως ένας εύσχημος τρόπος παραγκωνισμού  της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μετά την ποινική δίωξη, που ασκήθηκε εναντίον της, για την υπόθεση της Novartis.

Ισως, δεν απέδωσαν οι έντονες ζυμώσεις, που γίνονταν στη Δικαιοσύνη τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να επιλεγεί εισαγγελέας, που θα τοποθετηθεί στη θέση  αναπληρωτή εισαγγελέα Διαφθοράς και  δεν θα λειτουργεί ΥΠΟ τις οδηγίες της κ. Τουλουπάκη, όπως ήταν οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος  Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, αλλά θα κινείται ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ, αναπληρώνοντας την, όπου χρειαστεί και όταν εκείνη απουσιάζει.

Ενας από τους λόγους, που ενδεχομένως, να οδηγηθεί σε προσωρινό ναυάγιο ο αναπληρωτής εισαγγελέας Διαφθοράς,  είναι και η απροθυμία των εισαγγελέων, που πληρούν τις προυποθέσεις, για να οριστούν από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο στη θέση αυτή, καθώς από τους περισσότερους η καρέκλα  θεωρείται... ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ!