Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Αντεισαγγελέας ΑΠ: "Οχι", σε ελαφρυντικό, στον Κορκονέα!



ΟΧΙ στο ελαφρυντικό του Επαμεινώνδα Κορκονέα”, που είχε αποτέλεσμα, να αποφυλακιστεί, καθώς έσπασαν τα ισόβια και μειώθηκε η πονή του στα 13 χρόνια.

Αυτό εισηγήθηκε η αντεισαγγελέας ΑΠ Κατερίνα Δημητριάδου, στο ΣΤ ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου εκδικάστηκε η αναίρεση του εισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλιώτα, κατά της δευτεροβάθμιας απόφασης της Δικαιοσύνης, που έδωσε τη δυνατότητα στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώδα Κορκονέα, να κυκλοφορεί ελεύθερος, αν και είχε καταδικαστεί σε ισόβια, για τη δολοφονία του Αλέξη


Γρηγορόπουλου.

Η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Δημητριάδου, ζήτησε σήμερα, να επιστρέψει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας η υπόθεση και να ξανακριθεί, ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου του, ο πρώην ειδικός φρουρός.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Βαγγέλης Ανδρούλας, σε ένσταση του υποστήριξε ότι, οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το λόγο.

Τα λόγια του πυροδότησαν ένταση, καθώς και οι συνήγοροι χαρακτήρισαν καταχρηστική, προκλητική και υποβολιμαία την ένσταση, την οποία το δικαστήριο έκανε δεκτή.

Μετά την απόφαση με δηλώσεις τους οι συνήγοροι, στηλίτευσαν το γεγονός ότι «δεν επιτράπηκε στην οικογένεια του Αλέξανδρου να ακουστεί στο δικαστήριο»: 


Νικος Κωνσταντόπουλος:

Με έναν τρόπο προκλητικό ολοκληρώθηκε μια Διαδικασία, που φαλκιδεύει τις εγγυήσεις της δημοκρατικής νομιμότητας και φαλκιδεύει τα δικαιώματα  των ανθρώπων, που υποστηρίζουν την κατηγορία.

Η μητέρα και η αδερφή του Αλ.Γρηγορ'οπουλου εκλήθησαν μετά από αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ενώ όμως κληθήκαμε και μας επετράπη να παραστούμε, μας απαγορεύτηκε, να μιλήσουμε με ένα νομικίστικο πρόσχημα και μας επετράπη, όμως, να καταθέσουμε υπόμνημα.

Γύρω από την ερμηνεία του νόμου εξασκούνται πρακτικές δικαστηριακες, που σχετικοποιουν τη σωστή εφαρμογή του νόμου.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ήρθαμε εδώ υπερασπιζόμενοι τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, μετά από την προκλητική απόφαση του εφετείου, που εκδόθηκε κατόπιν μεθοδευσης, με μια πρόσχηματικη αιφνίδια ασθένεια του συνηγόρου υπεράσπισης μετατέθηκε, για να ισχύσουν ευμενεστερες διατάξεις.

Το ζήτημα δεν είναι ο νόμος , ειναι το δίκαιο που σήμερα έχει τραυματιστεί γιατί περιφέρεται θρασύτητα δικαιωμένος ο δολοφονος, αλλά και γιατί ο ΑΠ αρνήθηκε στην οικογένεια να τοποθετηθεί. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας αστυνομικός με πολλαπλώς ελεγκτέα συμπεριφορά, είχε κακό όνομα στην αστυνομία, τον αποκαλούσαν Ράμπο, αυτός ο άνθρωπος είχε το προνόμιο του ελαφρυντικου.

Διαμαρτυρόμαστε, γιατί στα δώδεκα χρόνια που έχουν περάσει, έχουν περισσέψει οι παρακρατικες παρεμβάσεις στην υπόθεση, πάντα με στόχο να απαλειφθούν οι ποινές. Η οικογένεια του παιδιού, όμως, έχει υποστεί την πιο βάναυση μεταχείριση.

Το ότι σήμερα ο ΑΠ αποφάσισε να μην μιλήσει η οικογένεια, δείχνει το μέγεθος του κινδύνου. Τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο τον σκότωσε ο Κορκονεας, αλλά το χέρι του το όπλισαν όλες οι δικαστικές αποφάσεις, με αστυνομικούς που έχουν πέσει στα μαλακά. Η απόφαση για τον Κορκονεα οπλίζει το χέρι του καθε επόμενου Κορκονεα.