Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Πως θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα (Video)

To πρόβλημα της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα και το κυβερνητικό σχέδιο, γιά ποσοστό 20% εως 30%, συζητήθηκε έντονα στην τηλεοπική “Δίκη στο Open”, όπως και το εάν, σε περιοχές, με έξαρση κορωνοϊού, μπορούν να συμφωνήσουν οι ομάδες, να παίξουν σε γήπεδο άλλης περιοχής, προκειμένου να έχουν θεατές:


ΘΩΜΑΙΔΗΣ: 
Kάναμε πρώτοι τα βήματα, γιά την πανδημία και πετύχαμε. Στην αρχή. Τώρα φαίνεται ότι, έχει ξεφύγει το πράγμα. Ομως δεν τολμήσαμε, στο θέμα του ποδοσφαίρου. Και δεν έχει συζητηθεί ακόμη το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο υπάρχει και μάλιστα μιλάει, για λελογισμένη επιστροφή, από 20% έως 35%.

Θα εφαρμοστεί. Δεν θα εφαρμοστεί, όμως, στις περιοχές, που έχουν έξαρση κρουσμάτων. Δηλαδή, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στα γήπεδα της Αττικής, προς το παρόν.

Θα εφαρμοστεί, όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής, σε γήπεδα, που βρίσκονται σε περιοχές, που δεν έχουν έξαρση κρουσμάτων κορωνοιού.

ΜΠΕΝΕΑ: Να ρωτήσω κάτι. Αυτό σημαίνει ότι, μπορεί οι ομάδες, να καθορίσουν, να παίξουν σε κάποιο γήπεδο, εκτός Ατικής?

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Μπορούν να το κάνουν, αν και θα πρέπει να έχεις δηλώσει την έδρα από την αρχή, νομίζω ότι, η Λίγκα και η ΕΠΟ θα δείξουν μία ευελιξία και θα παίξουν σε ένα γήπεδο, που βρίσκεται εκτός. Αλλά πρέπει να το επιθυμούν οι ομάδες, γιατί χάνουν το πλεονέκτημα της οικειότητας της έδρας.

Δείτε την εκπομπή: https://www.tvopen.gr/watch/39826/hdikhstoopen212f092f2020