Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ηρεμα - ήρεμα, δεν είναι τρομοκράτης, αλλά... βοσκός!

 Φυλάκιση 26 μηνών επέβαλλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, στον κτηνοτρόφο από τις Φέρες, που συνεπλάκη με Τούρκους, οι οποίοι παραβίασαν τα σύννορα και μπήκαν παράνομα στη χώρα μας.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, για παράνομη βία, οπλοφορία, οπλοχρησία, αλλά τον απάλλαξε από την κατηγορία της ρατσιστικής βίας.

Φυλάκιση 14 μηνών και τεσσάρων μηνών αντίστοιχα, επέβαλλε το ίδιο δικαστήριο στους δύο Τούρκους και στις τρείς Τουρκάλες, που μπήκαν παράνομα στην χώρα μας, στους οποίους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Η απόφαση του δικαστηρίου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από συντοπίτες του κτηνοτρόφου, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης, για συμπαράσταση και δήλωσαν:

Είναι ντροπή να κατηγορείται κάποιος για τον αντιρατσιστικό νόμο. Δεν είμαστε ούτε ρατσιστές, ούτε ούτε ακροδεξιοί ούτε ακροαριστεροί. Είμαστε πατριώτες που αγαπάμε τη χώρα μας και θέλουμε όποιος έρχεται στη χώρα μας να έρχεται νόμιμα από τα τελωνεία και όχι με τον τρόπο που έρχονται. Γιατί δεχόμαστε δυστυχώς τέτοια πίεση όλο αυτό το διάστημα, που πλέον είναι δυσβάσταχτη. Καίγεται ο νομός, παντού υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποστεί τα πάνδεινα και θα πρέπει να μπει ένα τέρμα σε αυτή την ιστορία. Εμείς θα συνεχίσουμε να φυλάσσουμε τα σύνορα της χώρας μας όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της δοίκης κιαι η παρουσία μας θα είναι συνεχής”.

Ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Δουνάκης, από την πλευρά του τόνισε:

Ο κτηνοτρόφος μας άδικα κατηγορείται Είναι ένα κατηγορητήριο που βρίσκει όλους τους κατοίκους του Έβρου και της Ελλάδας μη σύμφωνους. Μέχρι τώρα, υπήρχε μια σχέση συνεργασίας πολιτών, στρατού και αστυνομίας, για να μην εισβάλλουν οι μετανάστες και εισβολείς που καταπατούν τον τόπο μας. Πασχίζουμε να δούμε νέους κτηνοτρόφους στον τόπο μας και αυτή η κατηγορία εγκυμονεί κινδύνους για μία ρήξη μεταξύ των πολιτών και των σωμάτων ασφαλείας, που μέχρι τώρα η συνεργασία ήταν άψογη. Ποτέ δεν πήραμε το νόμο στα χέρια μας, απλώς ενημερώναμε την αστυνομία για να αποφύγουμε τα επεισόδια».

Aντίθετα, ευγμωμοσύνη εξεφρασε, ο έλληνας δικηγόρος των Τούρκων, ο οποιος τόνισε μετά την απόφαση του δικαστηρίου: “Τα πραγματικά περιστατικά αποδείχθηκαν. Κατέληξαν και οι δυο πλευρές ότι πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν, στο οποίο καθοδηγήθηκε ο κτηνοτρόφος από το εθνικό του φρόνημα να προστατεύσει την πατρίδα. Αλλά οι εντολείς μου δεν αποτελούσαν μια εθνική απειλή, έναν κίνδυνο. Είναι ευγνώμονες για την απόφαση που εξέδωσε σήμερα το δικαστήριο, καθώς τύχανε δίκαιης δίκης. Τους επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων μηνών αναγνωρισμένων των ελαφρυντικών για την πρώτη πράξη της παράνομης εισόδου, για την δεύτερη πράξη της βαριάς σωματικής βλάβης για την οποία οι πέντε, αθωώθηκαν οι τρεις (σ.σ. απέφυγε να διευκρινίσει ότι πρόκειται για γυναίκες) και επιβλήθηκε στους άλλους δύο συνολική ποινή 14 μηνών, μαζί με την παράνομη είσοδο”.