Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

O "Ιανός" άναψε το... τζάκι, στο συνέδριο της Eurojust

Θύμα του "Ιανού" έπεσε και  η ενημερωτική εκδήλωση της Eurojust, που έγινε, μετ΄... εμποδίων, λογω της σφοδρής κακοκαιρίας, που χτύπησε άγρια την Καρδίτσα, καθώς το ξενοδοχείο, που είχε επιλεγεί ήταν ένα από τα πολυτελέστερα στη Λίμνη Πλαστήρα, όπου η πρόσβαση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Πολύ λιγότεροι από τους εισαγγελείς και τους επίσημους, που είχαν προσκληθεί κατάφεραν να φτάσουν στην εκδήλωση, λόγω της καταιγίδας και ένας από αυτούς ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, που αν και Καρδιτσιώτης κι ενώ βρισκόταν στη γεννέτειρα του, δεν μπόρεσε να ανέβει μέχρι τη Λίμνη Πλαστήρα, λόγω καιρού.

Τριανταπέντε εισαγγελείς από Ελλάδα και εξωτερικό ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Ελληνα εισαγγελέα της Eurojust Πάρη Αδάμη, ο οποίος αποδείχτηκε εξαιρετικός "οικοδεσπότης" της εκδήλωσης, καθώς δεν έχασε την ευγένεια και το χιούμορ του, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, που είχαν αποτέλεσμα ένα γερό μπλακ αουτ, το οποίο κράτησε για ώρα...

Ο "Ιανός" μπορεί να εμπόδισε πολλούς από τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης, να πάνε, δεν κατάφερε όμως να χαλάσει τη βραδιά, που εξελίχτηκε σε γερή οινοποσία, με φωτιά στο τζάκι και σύσφιξη των σχέσεων.

Συζητήθηκαν θέματα ευρωπαικής δικαστικής συνεργασίας, σε δύο υποθέσεις εγκληματικών οργανώσεων, που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα, με συνεργασία Ελλάδας, Ιταλίας, Γερμανίας και Ελβετίας, εκ των οποίων η μία αφορούσε τεράστια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και η άλλη λαθρομετακίνηση.