Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Διάρρηξη με ερωτηματικά και εμπλεκόμενους δικηγόρους διερευνάται

Διάρρηξη με πολλά ερωτηματικά και εμπλεκόμενους δύο δικηγόρους μεγάλης πόλης της Περιφέρειας, καθώς και μια πολίτη, διερευνά η Δικαιοσύνη.

Την κατήγγειλε ο δημοσιογράφος του site PIPERATA.GR Πάρις Κουρτζίδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι:

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, υπήρξε στοχευμένη διάρρηξη στα γραφεία του αποκαλυπτικού ειδησεογραφικού σάιτ PIPERATA.GR, όπου μεταξύ των τριών δραστών συνελήφθηκε αντιπρόεδρος δικηγορικού συλλόγου, ο οποίος συνειρμικά δικαίως παραπέμπει λόγω περιοχής σε πολύκροτες «βρώμικες δικογραφίες» που ερευνούμε... Οι άλλοι δύο -τουλάχιστον- δράστες (συνελήφθησαν τρείς συνολικά) ήταν δύο γυναίκες, μεταξύ των οποίων η μία είναι επίσης δικηγόρος της περιοχής...

 

Όλα πλέον βρίσκονται υπό διερεύνηση. Ωστόσο, να διευκρινιστεί ότι τόσο ο υπογράφων όσο και τα διοικητικά στελέχη ουδέποτε είχαν οποιαδήποτε σχέση με τα πρόσωπα που συνελήφθησαν να έχουν παραβιάσει τα γραφεία και να έχουν υπεξαιρέσει περιουσιακά και απόρρητα στοιχεία της εταιρείας και του PIPERATA.GR.

 

Οι δράστες πάντως πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω από την αστυνομία που ειδοποιήθηκε, καθώς χτύπησε ο συναγερμός, από την εταιρεία security με την οποία συνεργαζόμαστε, αλλά και από τον αστυνομικό-συνοδό του υπογράφοντος, ενώ κρατούνται για να οδηγηθούν τη Δευτέρα για απολογία στον εισαγγελέα. 

 

Το ενδεικτικό είναι ότι πιάστηκαν να έχουν υπεξαιρέσει σοβαρά εταιρικά έγγραφα, ενώ έγινε και παραβίαση σε ειδικό διαμορφωμένο δωμάτιο, όπου βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο ο κεντρικός σέρβερ του δικτύου και των ηλεκτρονικών αρχείων του σάιτ και της εταιρίας, μεταξύ των οποίων και απόρρητες αλληλογραφίες, καθώς και αποδεικτικά στοιχεία που αφορούν σε σημαντικές δημοσιογραφικές έρευνες του υπογράφοντος.

 

Ταυτόχρονα, από την πρώτη αυτοψία, διαπιστώθηκε να λείπουν και δύο μονάδες υπολογιστών (οι λεγόμενοι πύργοι, όπου είναι ενσωματωμένοι οι σκληροί δίσκοι με τα αρχεία των συγκεκριμένων υπολογιστών)”.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, λογω της δικηγορικής τους ιδιότητας και η υποθεση διερενάται από την Εισαγγελία.