Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Σε λίγο οι νέοι προιστάμενοι στη Δικαοσύνη

 


Μέρα εκλογών στη Δικαιοσύνη και η σημερινή, καθώς από ώρα σε ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, γιά την ανάδειξη νέων προισταμένων στα Πρωτοδικεία και Εφετεία Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών Αθήνας και Θεσσαλονίκης,

Δικαστές και εισαγγελείς ψήφισαν σήμερα από τις 11 το πρωί, όταν άνοιξαν οι κάλπες, στο πλαίσιο του νόμου για το αυτοδιοίκητο τους, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, για τη Δικαιοσύνη, όπου αμφισβητήθηκε ακόμη και το κύρος της...

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μοναδική υποψήφια, είναι η εισαγγελέας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία έχασε στις προηγούμενες εκλογές, γιά 3 ψήφους, από τον εισαγγελέα Βαγγέλη Ιωαννίδη, ο οποίος εξελέγη και είναι ο σημερινός προιστάμενος.

Μοναδικός και στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, ο ήπιων τόνων σημερινός προιστάμενος, εισαγγελέας εφετών Γιάννης Μωραιτάκης, που αναμένεται φυσικά, να επανεκλεγεί.

Τα φώτα είναι στραμένα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, όπου αναμένεται να... κονταροχτυπηθούν ο πρόεδρος Πρωτοδικών Νίκος Ζαγοριανός, ο οποίος ταυτίστηκε με το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της Siemens, ως ανακριτής, που χειρίστηκε την πολύκροτη υπόθεση, με την πρόεδρο Πρωτοδικών Σοφία Φούρλαρη, η οποία ως ειδική ανακρίτρια, είχε ασχοληθεί, μεταξύ άλλων και με το σκάνδαλο της προμήθειας του υπερκοριού, σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ., το 2008 επί υπουργίας Βύρωνα Πολύδωρα.

Συνηποψήφιος τους ο πρόεδρος πρωτοδικών Παναγιωτης Λεβενιώτης.

Στο Εφετείο της Αθήνας, από όπου αποχωρεί ο μέχρι τώρα πρόεδρος εφετών Κώστας Σταμαδιάνος , τη θέση του προϊσταμένου  διεκδικούν οι πρόεδροι εφετών Τριανταφύλλη Δρακοπούλου, η οποία  είχε εκλεγεί και υπηρετεί μέχρι και σήμερα ως μέλος της διοίκησης του Εφετείου και ο πρόεδρος εφετών Δημήτρης Τράγκας.