Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Ούτε ποδοσφαιρική ομάδα, να ήταν...

Ολόκληρη... ποδοσφαιρική ομάδα αποτελούν στις φετεινές εκλογές της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, οι γυναίκες - υποψήφιες!

Εντεκα στους τριανταδύο υποψηφίους, για το νέο ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είναι γυναίκες,καταλαμβάνοντας  ποσοστό 30%  επί του συνόλου.

Από τους πέντε υποψήφιους προέδρους, εκ των οποίων οι τέσσερεις κατεβάζουν δικό τους συνδιασμό, η μία είναι γυναίκα.

Είναι η εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη, η οποία υπήρξε ένα διάστημα πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όταν διαδέχτηκε στο τιμόνι, την τέως πρόεδρο Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, που εγκατέλειψε τα συνδικαλιστικά, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα – υπηρεσιακή πρωθυπουργός της χώρας και στη συνέχεια πρόεδρος του Αρείου Πάγου επί ΣΥΡΙΖΑ.

Και να φανταστεί κανείς ότι, εξηνταπέντε χρόνια πριν, το 1955 με γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, απαγορεύτηκε “η εξ ολοκλήρου ή κατά πλειοψηφία συγκρότησις του Δικαστηρίου υπό γυναικών”, καθώς όπως αναφερόταν: «Aι γυναίκες ως εκ της βιολογικοφυσιολογικής συνθέσεως αυτών, συγκρινόμεναι προς τους άνδρας, υπόκεινται εις μεγαλυτέραν ευσυγκνησίαν, υφίστανται την επίδρασιν των συναισθηματικών παραγόντων περισσότερον, έχουν ρυθμιστικήν ικανότητα μικροτέραν και ένστικτον αγωνιστικόν ολιγώτερον εξελιγμένον, είναι μικροτέρας σωματικής αντοχής και ευκολώτερον ενδίδουν εις παρακλήσεις»...