Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει ευθύνη, για το ότι ο 23χρονος «Δράκος των Εξαρχείων», αφέθηκε ελεύθερος ένα χρόνο μετά τη σύλληψη του!


Ανω κάτω η Δικαιοσύνη, για την υπόθεση του "Δράκου των Εξαρχείων".

Απίστευτα και πρωτοφανή όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, με την υπόθεση του "Δράκου των Εξαρχείων", καθώς μετά την ανακοίνωση του Εφετείου της Αθήνας, που δικαιολόγησε το πως αποφυλάκισαν τον 23χρονο, ένα χρόνο μετά την απόπειρα βιασμού σε βάρος 76χρονης, μέσα σε τρεις ώρες εκδόθηκε δεύτερη ανακοίνωση, για την ίδια υπόθεση, αυτή τη φορά όμως από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, που ενημερώνει ότι, ουδεμίαν ευθύνη φέρει, για το ότι, κυκλοφορούσε ελεύθερος ο κατηγορούμενος, χωρίς να ακολουθήσει η κινητοποίηση των Αρχών.

Παράλληλα ανακοινώνει έρευνα, για τις ευθύνες, για την αποφυλάκιση του 23χρονου, ισχυριζόμενη ότι, δεν γνώριζε πως κυκλοφορούσε ελεύθερος ο κατηγορούμενος, που έκανε 7 επιθέσεις σε γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες και μία 13χρονη, καθώς δεν είχε ενημερωθεί από το αρμόδιο ΑΤ ότι, είχε παραβιάσει τους, που του είχαν επιβληθεί από το συμβούλιο εφετών, που τον άφησε ελεύθερο.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας, μετά τις εξηγήσεις του Εφετείου Αθηνών, για την αποφυλάκιση του 23χρονου στον ένα χρόνο της προσωρινής του κράτησης κι ενώ δεν είχε δικαστεί ακόμη, για την επίθεση στην 76χρονη, με ανακοίνωση της, υποστηρίζει ότι, δεν γνώριζε ότι, κυκλοφορούσε ελεύθερος ο κατηγορούμενος και πως είχε παραβιάσει τους όρους της αποφυλάκισης του, καθώς δεν είχε εμφανιστεί ποτέ στην Αστυνομία.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Εφετών ενημερώνει ότι, διενεργείται έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών - κατόπιν δικής της παραγγελίας - για να διαπιστωθεί ποιοί ευθύνονται, για την υπόθεση του 23χρονου κατηγορούμενου και συγκεκριμένα ποιοί από τους αρμόδιους έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Βέβαια, παρά τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις περί μη ευθύνης, κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει ευθύνη, για το γεγονός ότι, ο 23χρονος επονομαζόμενος "Δράκος των Εξαρχείων", αφέθηκε ελεύθερος ένα χρόνο μετά τη σύλληψη του, χωρίς στο μεταξύ να έχει γίνει η δίκη του.

Γιατί, εάν είχε δικαστεί, όπως θα έπρεπε να είναι γίνει, αφού το όριο προσωρινής κράτησης είναι συγκεκριμένο από το νόμο και εφόσον φυσικά είχε κριθεί ένοχος, τότε δεν θα συζητάγαμε σήμερα, ούτε και θα είχε επιτεθεί σε επτά γυναίκες.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών:

«Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε, κατόπιν αποφυλακίσεως κατηγορουμένου για απόπειρα βιασμού, λόγω συμπληρώσεως ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης διευκρινίζουμε ότι:
Ο εν λόγω κατηγορούμενος κρατήθηκε προσωρινά για την αναφερόμενη πράξη και αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που έκρινε για νομικούς λόγους ότι συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης (δωδεκάμηνο). Με το ίδιο βούλευμα τέθησαν στον κατηγορούμενο οι εξής περιοριστικοί όροι: α) της υποχρέωσης διαμονής του στη δομή Μαλακάσας και β) της υποχρέωσης εμφάνισής του στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του την 1η, 10ηκαι 20ηημέρα εκάστου μηνός τασσομένης.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ενημέρωσε εγγράφως το αστυνομικό τμήμα, όπου όφειλε ο εν λόγω κρατούμενος να εμφανίζεται κοινοποιώντας προς τούτο και απόσπασμα του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Η Υπηρεσία μας ουδέποτε ενημερώθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων από τον κατηγορούμενο.

Τυχόν ευθύνες αρμοδίων οργάνων ερευνώνται από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν παραγγελίας μας".

Eιχε προηγηθεί από το Εφετείο Αθηνών ανακοίνωση, με την οποία δικαιολογούσε την απόφαση δικαστών του, βάσει της οποίας αφέθηκε ελεύθερος, ένα χρόνο μετά την προφυλάκιση του ο 23χρονος "Δράκος των Εξαρχείων", που οδηγήθηκε εκ νέου σήμερα στη Φυλακή, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, για επτά επιθέσεις σε γυναίκες, μεταξύ των οποίων και σε 13χρονη!

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα, τον άφησαν ελεύθερο με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, μετά από ένα χρόνο προφυλάκισης, επειδή η προβλεπόμενη από το νόμο ποινή, γιά την απόπειρα βιασμού της 76χρονης στα Γρεβενά, είχε πλαίσιο ποινής από φυλάκιση δύο ετών (κατώτερη ποινή), μέχρι κάθειρξη οκτώ ετών (ανώτερη ποινή), ενώ ο νόμος ορίζει ότι, απαιτείται ποινή 15ετους κάθειρξης ή ισοβίων, για την παράταση της προσωρινής κράτησης επί 18 μήνες.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Εφετείου:

"Αναφορικά με την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την αντικατάσταση προσωρινής κράτησης αλλοδαπού υπηκόου, κατηγορουμένου για την πράξη της απόπειρας βιασμού, που συμπλήρωσε το ανώτατο όριο κράτησης, με περιοριστικούς όρους.

Κατόπιν των αναφορών στον Τύπο περί της «απόλυσης κρατουμένου, κατηγορούμενου για απόπειρα βιασμού» από το Εφετείο Αθηνών, διευκρινίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 292 παρ. 1 και 2 του ισχύοντος από 1.7.2019 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Ν. 4620/2019), η προσωρινή κράτηση κατηγορουμένου, που διήρκησε ήδη δώδεκα μήνες, μπορεί να παραταθεί για έξι μήνες υπό εξαιρετικές περιστάσεις και με ειδικά αιτιολογημένο βούλευμα, μόνο στην περίπτωση που η αποδιδόμενη κατηγορία «αφορά σε εγκλήματα για τα οποία προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης ή πρόσκαιρης κάθειρξης με ανώτατο όριο τα δεκαπέντε έτη».

Στην υπόθεση που αναφέρονται τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου καθώς και τα ειδησεογραφικά μέσα, ο αλλοδαπός υπήκοος αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, το πλαίσιο ποινής της οποίας προσδιορίζεται για
το δικαστήριο από τον Ποινικό Κώδικα (άρθρα 42 παρ. 1, 83 και 336 παρ. 1), όπως ισχύει από 1.7.2019 (Ν. 4619/2019), μεταξύ ποινής φυλάκισης δύο ετών (κατώτερη ποινή) και ποινής κάθειρξης οκτώ ετών (ανώτερη ποινή).

Κατόπιν τούτου, το Συμβούλιο Εφετών κατά τη δικαιοδοτική του κρίση, έκρινε περί της αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου, ο οποίος είχε ήδη συμπληρώσει δώδεκα μήνες προσωρινής κράτησης, με περιοριστικούς όρους.