Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Οι... γραβάτες "πνίγουν" την Κυβέρνηση!


Πλημμύρισε... γραβάτες το κέντρο της Aθήνας, καθώς βγήκαν στους δρόμους οι δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο, για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Οι δικηγόροι, που αντιδρούν και πιό σθεναρά, συνεχίζουν την καθολική από όλες τις δίκες επί διήμερο , ενώ όπως έχουν ανακοινώσει δεν συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα σε δίκες του Δημοσίου.










Οι δικηγόροι έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι, δεν δέχονται τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.

Ενδεικτική υπήρξε η δήλωση του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου είπε:

“Μας τσουβαλιάζουν ενιαία και μας χαρακτηρίζουν συλλήβδην φοροφυγάδες” υπογράμμισε με όλους τους συμμετέχοντες να συναινούν πως πρόκειται για οριζόντιο μέτρο που πλήττει τη μεσαία.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του ΔΣΑ, που άνοιξε την κοινή συνέντευξη, υπήρξε σαφής: «Θα βρεθούμε απέναντί τους στους δρόμους, στα δικαστήρια, όπως κάναμε με το νόμο Κατρούγκαλου».






Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, όλοι οι συλλογικοί φορείς των δικηγόρων, των οδηγών ταξί, των μηχανικών, των ιατρών, καθώς και Φοιτητικοί Σύλλογοι, που  να στέκονται στο πλευρό των επαγγελματιών, ως μελλοντικοί εργαζόμενοι.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν:

Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος,
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος,
Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος,
Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία,
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών,
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος,
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών,
Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας,
Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος,
Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος,
Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας,
Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας,
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος,
Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Συμβολικά θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.