Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Στο παρά πέντε της απολογίας Πισπιρίγκου, ο Κούγιας ζήτησε εξαίρεση της Προέδρου του ΜΟΔ


Στο παρά πέντε της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο συνήγορος της Αλέξης Κούγοας κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης στο πρόσωπο της Προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Μάλιστα ο κ. Κούγιας ζήτησε 20λεπτη διακοπή, για να καταθέσει και γραπτώς την αίτηση στο πρόσωπο της Προέδρου, η οποία βρίσκεται στην έδρα από τον Ιανουάριο του 2023, που ξεκίνησε η δίκη, για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η Πρόεδρος έδωσε δεκάλεπτη διακοπή.

Νωρίτερα το πρωί, την ώρα που προσερχόταν στο δικαστήριο ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι, δεν είναι βέβαιος εάν θα γίνει η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου σήμερα και εξήγησε:

"Δεν είμαι βέβαιος ότι, θα γίνει σήμερα η απολογία και θα διαπιστώσετε κι εσείς το γιατί. Η κατηγορούμενη έχει πει από την αρχή την αλήθεια, αλλά δεν έτυχε της κατάλληλης νομικής βοήθειας. Εδω έφτασε υπουργός, για λόγους κομματικής εκμετάλευσης να παρέμβει κι έδωσε εντολή στους ιατροδικαστές, για να ασκηθεί δίωξη".

Και συνέχισε: "Δεν έγιναν οι κατάλληλοι γεννετικοί και γονιδιακοί έλεγχοι. Δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να εξετάσω μάρτυρες. Απορρίπτουν τα αιτήματα μου. Ο καθένας δίνει λόγο στη συνείδηση του κι εγω στη δική μου...".