Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Στο εδώλιο, για εκβίαση, η Μαφία των Φυλακών


Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, επρόκειτο να αναβιώσει σήμερα η πολύκροτη υπόθεση της επονομαζόμενης "Μαφίας των Φυλακών", με κατηγορούμενους τρεις Αλβανούς, που μεταξύ άλλων, έχουν έχουν καταδικαστεί, σε ισόβια για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και σε ποινές κάθειρξης, για απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου της ΔΕΔΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου.

Η σημερινή υπόθεση αφορά εκβίαση σε βάρος του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, από τον οποίον φέρονται ότι, ζητούσαν να πληρώσει, για να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, για την οποία ως ηθικός αυτουργός είχε καταδικαστεί ο επιχειρηματίας.

Στην υπόθεση της εκβίασης σε βάρος του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ήταν αρχικά κατηγορούμενοι και τρεις γνωστοί ποινικολόγοι, οι οποίοι στη συνέχεια απαλλάχτηκαν με βούλευμα.

Οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν στο Εφετείο της Αθήνας κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η δίκη σήμερα οδεύει προς διακοπή, καθώς υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη διερμηνέα, ενώ συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων δήλωσαν κωλύματα.