Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Boλές του τότε αρχηγού του Π.Σ κατά του υπαρχηγού


Βολές κατά του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου εξαπέλυσε ο τότε αρχηγός του Π.Σ. Σωτήρης Τερζούδης, στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου σήμερα απολογήθηκε.

Ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ξεκίνησε την απολογία του εκφράζοντας τη θλίψη του στους συγγενείς των θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους στην κόλαση φωτιάς στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, λέγοντας:

«Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου στους συγγενείς των θυμάτων για αυτή την τραγωδία, αλλά δε θα πω κάτι περισσότερο γιατί τα λόγια είναι περιττά»

Στην απολογία του αναφέρθηκε στις εσωτερικές διαδικασίες λειτουργίας του ΠΣ, ενώ τόνισε:

«Ο πραγματογνώμονας γράφει στο πόρισμα για τη συνήθη πορεία των πραγμάτων! Αυτή η κατάσταση δεν ήταν κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων! Ήταν μια τρελή ημέρα! Όχι! Όχι κύριες και κύριοι όχι!» .

Και συμπλήρωσε:

«Ήρθε ο κ. Φωστιέρης στο γραφείο μου και είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στη motor oil. Ότι εντός της υπάρχει στίγμα και ότι υπάρχει φωτιά μέσα. Αυτό με έχει στοιχειώσει μέχρι σήμερα. Δεν μου είπε πως το πληροφορήθηκε, αλλά ούτε τον ρώτησα. Αφού το είπε ο διοικητής του ΕΣΚΕ είναι έτσι. Το εναέριο επιχείρησε στα πέριξ της επιχείρησης. Οι καύτρες έμπαιναν μέσα. Είχε βορειοδυτικό άνεμο και πήγαινε προς αυτήν εκείνο το απόγευμα».

Αναφερόμενος στον τότε υπαρχηγό Βασίλη Ματθαιόπουλο, που είναι επίσης κατηγορούμενος στη δίκη, ο κ, Τερζούδης είπε:

«Θέλω να μου απαντήσει στην απολογία του διότι δε μιλάμε. Εκεί ήταν υπουργός και γενικός γραμματέας, μπορούσε να πάει… Δεν ξέρω εάν είναι δειλός αλλά μοιραίος και άβουλος είναι σίγουρα! Ο ρόλος του υπαρχηγού αυτός είναι να διορθώσει τα λάθη. Αν έγινε εκ των υστέρων δεν έχω να πω τίποτα».