Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Σφοδρό επεισόδιο στον Αρειο Πάγο στη δίκη Κορκονέα, γιά το ελαφρυντικό. Γιά "δικονομία του τσάμικου", μίλησαν οι συνήγοροι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σφοδρό επεισόδιο, πριν από λίγο στον Αρειο Πάγο, ενώ συζητείτο στο ΣΤ΄ Τμήμα η αίτηση αναίρεσης της Αντεισαγγελέα ΑΠ, κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία χορηγήθηκε, κατά πλειοψηφία, για δεύτερη φορά, το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου στον καταδικασμένο για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6/12/2008, πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας, που εκπροσωπούν τη μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου Τζίνα Τσαλικιάν, εκτόξευσαν βαριές κατηγορίες εναντίον της Προέδρου του δικαστηρίου, Αρειοπαγίτη κ. Κατσιμαγκλή, για τον τρόπο, που διεύθυνε τη διαδικασία.

Μάλιστα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έφτασε στο σημείο να μιλήσει για"Δικονομία του... τσάμικου"!

Στην αρχή της διαδικασίας ο Εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Παπαδάς πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης της Αντεισαγγελέα ΑΠ Μαριάννας Ψαρουδάκη και να μην χορηγηθεί το ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο Επαμεινώντα Κορκονέα.

Τα... αίματα άναψαν στη συνέχεια, όταν οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι εκπροσωπούν την μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου Τζίνα Τσαλικιάν ζήτησαν να πληροφορηθούν, γιατί στο δικαστήριο δεν προήδρευε η Πρόεδρος του ΣΤ Τμήματος, Αντιπρόεδρος ΑΠ κ. Κατσούλη, αλλά η αρχαιότερη Αρειοπαγίτης κ. Κατσιμαγκλή.

Η απάντηση, που έλαβαν ήταν "υπηρεσιακοί λόγοι", ωστόσο αυτό πυροδόιτησε ένταση, καθώς δεν δόθηκε κάποια εξήγηση από την διευθύνουσα τη διαδικασία, η οποία διέκοψε και κατέβηκε από την έδρα.

Οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου ξέσπασαν στο ακροατήριο εναντίον της Προέδρου κ. Κατσιμαγκλή, καθώς όπως είπαν δεν τους επέτρεπε να ολοκληρώσουν τα επιχειρήματα τους.

Η ένταση δυνάμωσε όταν επέστρεψε στην έδρα το δικαστήριο, λίγο αργότερα:

- Μην με διακόπτετε, για να με παρεμποδίσετε να αναφέρω συγκεκριμένα πράγματα για δικαστές, έχουμε καταθέσει για παραδικαστική λειτουργία, φώναζε η Ζωή Κωνσταντοπούλου (σσ αναφερόμενη στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, που χορήγησε το ελαφρυντικό στον Κορκονέα) και συμπλήρωσε στον ίδιο τόνο: "Θέλετε να μην ακούσουν οι δημοσιογράφοι για δικαστές...".

Πρόεδρος: Τα έχετε καταθέσει εγγράφως αυτά, που καταγγέλετε?

Kωνσταντοπούλου: Γιατί, για να μην ακουστούν στο ακροατήριο? Eπιχειρείτε να μην ακουστούν παραδικαστικές μεθοδεύσεις...

Πρόεδρος (απευθυνόμενη στο συνήγορο Κορκονέα): Εχει να πει κάτι ο κατηγορούμενος?

Kωνσταντοπούλου: Μα διαισθάνεστε τι λέτε? Mας διακόπτετε και λέτε να μιλήσει ο κατηγορούμενος?

Πρόεδρος: Είστε εκτός θέματος... Ορίστε κύριε κατηγορούμενε...

Κωνσταντοπούλου: Δεν θα το κάνετε αυτό. Είστε βαθύτατα εκτεθειμένοι...

Κωνσταντόπουλος: Δεν θα το ρίξετε στο τσάμικο...

Συνήγορος Υπεράσπισης Κορκονέα: Εχει καταλυθεί η διεύθυνση του δικαστηρίου...

Πρόεδρος: Διακόπτουμε για απόφαση

Κωνσταντόπουλος: Αυτή είναι Δικονομία του... τσάμικο!

Κωνσταντοπούλου: Ντροπή!