Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Με 285 υπερ, ήρθη από την Ολομέλεια της Βουλής η ασυλία των 11 βουλευτών των "Σπαρτιατών", γιά απόπειρα εξαπάτησης ψηφοφόρων


Με πλειοψηφία 285 υπέρ, ήρθη η ασυλία των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες".

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε το αίτημα της Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, για άρση της ασυλίας 10 βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας «Σπαρτιάτες» και ενός ακόμη ανεξάρτητου βουλευτή.

Μετά από αυτό ανοίγει ο δρόμος, γιά να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις στην Εισαγγελέα ΑΠ και οι 11 βουλευτές, που έχουν κληθεί ως ύποπτοι για απόπειρα εξαπάτησης ψηφοφόρων, μετά τις καταγγελίες Στίγκα για τον ρόλο Κασιδιάρη στην καθοδήγηση του κόμματος.

Πρόγευση των ανωμοτί εξηγήσεων των 11 βουλευτών, αποτελούν όσα υποστήριξαν στη Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου, που απάντησε ομόφωνα "ΝΑΙ", στο αίτημα της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για την άρση της ασυλίας τους, προκειμένου να ελεγχθούν ποινικά, για το αδίκημα της απόπειρας εξαπάτησης εκλογέων.

Και εκεί, όπως και σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής όλοι δήλωσαν "αθώοι", υποστηρίζοντας ότι, δεν υπάρχει εξαπάτηση εκλογέων από το κόμμα "Σπαρτιάτες", καθώς οι ψηφοφόροι ήξεραν τι ψήφιζαν.