Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Αναμένεται απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, για τους ανήλικους, που εμπλέκονται στην υπόθεση ναρκωτικών, με τη 16χρονη στο Βύρωνα, που νοσηλεύεται σε κώμα


Ολοκληρώθηκαν στην ανακρίτρια οι απολογίες των πέντε από τα έξι μέλη της συμμορίας, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ανήλικοι, που κατηγορούνται για την 16χρονη, που νοσηλεύεται σε κώμα από ναρκωτικά.

Οι πέντε νεαροί, που φέρονται ότι, είχαν κάνει πειραματόζωο για ναρκωτικά τη 16χρονη στο Βύρωνα,  απολογήθηκαν και αναμένουν την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, για την προφυλάκιση τους ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνον ένας είχε συνήγορο υπεράσπισης, ενώ στους αλλους τέσσερεις διόρισε η ανακρίτρια.

Η ανήλικη, που είναι κόρη γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού, είναι σε κώμα και συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή της.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και δύο ανηλίκων για συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών. Αναζητούνται επίσης ακόμα δύο άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σε μονοκατοικία, στην περιοχή του Βύρωνα,  έκαναν χρήση ναρκωτικών οι περισσότεροι ανήλικοι. Από αυτή τη μονοκατοικία το ασθενοφόρο πήρε και την 16χρονη για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Στη Γλυφάδα επίσης οι αστυνομικοί εντόπισαν μια μισογκρεμισμένη κατοικία, στην οποία οι έμποροι έκρυβαν τις ποσότητες των ναρκωτικών.

Συγκλονιστικά είναι όσα υπάρχουν στη δικογραφία και όσα περιέγραψε η μητέρα. Όπως ανέφερε, το κορίτσι δεχόταν ψυχολογική πίεση και πολλές φορές, όταν την έψαχνε και την έπαιρνε τηλέφωνο, όπως λέει, σήκωναν το τηλέφωνο οι έμποροι ναρκωτικών και δεν την άφηναν να της μιλήσει.

Στη δικογραφία, είπε η δημοσιογράφος, υπάρχουν καταθέσεις και των υπόλοιπων παιδιών της παρέας της 16χρονης, που περιγράφουν πώς την βρήκαν σε κωματώδη κατάσταση εκείνο το πρωί και πώς άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα μεταξύ τους για την κατάσταση που είναι και τι να κάνουν.

Ένα από τα παιδιά περιέγραψε πώς γινόταν η προμήθεια των ναρκωτικών και πως όταν ειδοποίησαν κάποιον από τους μεγαλύτερους για το τι είχε συμβεί, αυτός το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ρωτήσει εάν υπάρχουν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών μέσα στο σπίτι και πως πρέπει να τις κρύψουν.

Εντύπωση προκαλεί ότι, σύμφωνα με την δικογραφία, όταν οι έμποροι ήθελαν να κάνουν κάποια δοκιμή για ναρκωτικά, χρησιμοποιούσαν ως πειραματόζωο το ανήλικο κορίτσι.