Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Ζήτημα Δημοκρατίας ή Εισαγγελίας;

Είναι στοιχείο δημοκρατίας, σε μία ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα, να υπάρχει και να λειτουργεί κρατική τηλεόραση και κρατική ραδιοφωνία, καθώς έτσι εκπληρώνεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας για τον κάθε πολίτη, που ζει ακόμη και στην πιό απομακρυσμένη περιοχή και στην τελευταία γωνιά της Επικράτειας.
Και είναι αλήθεια ότι, τα κριτήρια για τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης, τουλάχιστον όπως έχει επικρατήσει από τότε, που ξεκίνησε η ιδιωτική, δεν είναι ο ανταγωνισμός, η τηλεθέαση και η διαφημιστική πίτα.
Γι αυτό εξάλλου και την πληρώνουμε αδρά, μέσα απο το λογαριασμό της ΔΕΗ, βλέπουμε δεν βλέπουμε ΕΡΤ.
Και οι περισσότεροι - είναι γεγονός- όπως δείχνουν οι μετρήσεις, δεν βλέπουμε κρατικη τηλεόραση, παρά μόνον όταν προβάλλει ματσάρες!
Ομως είναι άλλο, η κρατική τηλεόραση να μην λειτουργεί με κριτήρια ιδιωτικής και άλλο να χρυσοπληρώνουμε εκπομπές... προπαγάνδας, όπου η τηλεθέαση, όσες προσπάθειες και αν έγιναν, πιάνει υπό το μηδέν.
Τότε η εμμονή σε τέτοια προγράμματα απο τους υπευθύνους του κρατικού καναλιού, ίσως είναι θέμα που πρέπει να διερευνηθεί απο τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!!