Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Πότε καταθέτουν Αγγελής - Τουλουπάκη για Novartis

Αγνωστο παραμένει ακόμη, εάν, πότε και σε ποιόν θα καταθέσουν, για τις αλληλοκαταγγελίες τους, σε σχέση με τα τεκταινόμενα στην έρευνα της Novartis, o αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Η υπόθεση είναι μετέωρη, μετά από την αίτηση αποχής ή εξαίρεσης, που κατέθεσε ο κ. Αγγελής, σε βάρος του συναδέλφου του, αντιεισαγγελέα ΑΠ Δημήτρη Δασούλα, στον οποίον έχει ανατεθεί έρευνα.
Ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, ο οποίος δεν πήγε την Παρασκευή να καταθέσει, αλλά ζήτησε αναβολή, για τις 10 Ιουλίου, προκειμένου να μιλήσει για όσα κατήγγειλε στις εμπρηστικές αναφορές του περί μεθοδεύσεων και ανικανότητας της κ. Τουλουπάκη, εγείρει σοβαρούς λόγους μεροληψίας εναντίον του κ. Δασούλα, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
"Όλα αυτά βέβαια, θα εκινούντο στην «σφαίρα της φαντασίας μου» εάν:
α)συγγενικό Σας πρόσωπο, δεν είχε διοριστεί (σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία όμως δεν διαψεύσατε) προσφάτως σε Δημόσια υπηρεσία, που εποπτεύεται «από τον ωσεί προϊστάμενο της Εισαγγελίας διαφθοράς» κ. Ρασπούτιν, με τις γνωστές παρεμβάσεις του στον χώρο της δικαιοσύνης και ιδίως στην υπόθεση NOVARTIS;".
Στη συνέχεια έγινε... πρωτοφανής νομική ακροβασία της Εισαγγελίας ΑΠ, με τον  αντιεισαγγελέα ΑΠ Δ. Δασούλα, να  δηλώνει  μισή... αποχή από τη διερεύνηση των αλληλοκαταγγελιών Αγγελή και Τουλουπάκη και να χωρίζει τη δικογραφία, κρατώντας μόνον τις καταγγελίες Αγγελή.
Ετσι, παρά το ότι, οι ένθεν και ένθεν καταγγελίες Αγγελή και Τουλουπάκη είναι συναφείς, η εισαγγελέας ΑΠ Ξενη Δημητρίου φέρεται ότι, διαχώρισε την δικογραφία ως προς το σκέλος που αφορά τις καταγγελίες Τουλουπάκη κατά Αγγελή και  το ανέθεσε στον αντιεισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλιώτα, ενώ τις καταγγελίες Αγγελή κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς το άφησε στα χέρια του κ. Δασούλα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο κ Πλιότας, ο οποίος διακρίνεται γιά τη σοβαρότητα και για τη συνέπεια του, ζήτησε από την κ. Δημητρίου, να συνενωθούν λόγω συναφείας τα δύο σκέλη της υπόθεσης και να την αναλαβει ολοκληρη ο κ. Δασούλας, όπως την ξεκίνησε.
Την απόφαση αναμένεται να πάρει το τμήμα του ΑΠ, όταν συνεδριάσει, καθώς τέλος Μαίου έληξε η θητεία τους και πλέον ξεκινάνε από τις 2  Ιουλιου τα τμήματα διακοπών.