Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Ήξεραν οι Ανώτατοι Δικαστικοί Λειτουργοί για την Τουλουπάκη;

Η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" δημοσιεύει στο αυριανό φύλλο της τις δύο αναφορές -βόμβα του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, που παραιτήθηκε από επόπτης της έρευνας για την υπόθεση της Novartis τον Ιανουάριο 2019, καταγγέλοντας την προιςταμένη της Εισαγγελιας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και όσα έγιναν στη συνάντηση τους με τους Αμερικανούς εισαγγελείς στη Βιέννη, τα οποία είχαν αποκαλύψει αποκλειστικά οι "Δικογραφίες".
http://dikografies.blogspot.com/2019/02/blog-post.html
Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής κατήγγειλε σωρεία παραλέιψεων και μεθοδεύσεων στο χειρισμό της ερευνας, για τη novartis, από τους εισαγγελείς Διαφθοράς Τουλουπάκη - Μανώλη -Ντζούρα, κάνοντας λόγο για "σχετική βιασύνη απο πλευράς τους, για να ασκηθεί κάποια ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς", γιά "επιλεκτική έρευνα", ενω καθιστά σαφές οτι υπάρχουν  "πειθαρχικώς ελεγκτέες ενέργειες κατα τον χειρισμό της υπόθεσης από τους ειςαγγελέις".
Ο αντιεισαγγελέας Γιάννης Αγγελής ειχε καταθέσει πενταςέλιδη αναφορα με τις καταγγελίες του στην Εισαγγελέα ΑΠ Ξένη Δημητριου, η οποία ανέθεσε στον αντιεισαγγελέα ΑΠ Γρηγόρη Πεπονή, να διερευνήσει έρευνα, οχι για τα καταγγελλόμενα, αλλά για το πως διέρρευσαν οι πληροφορίες, για τη συνάντηση των εισαγγελέων στη Βιέννη, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Αγγελης.
Στο πλαίσιο της έρευνας Πεπόνη ο κ. Αγγελης κατέθεσε 25σελιδη αναφορά, φωτιά και λαυρα για Τουλουπάκη - Ντζούρα - Μανώλη, στην οποία περιγραφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες όσα εγιναν όςο ο ίδιος ηταν επόπτης της ανάκρισης, ενω καταγγέλει σωρεία μεθοδεύσεων.
Ο αντιεισαγγελέας Γρηγορης Πεπόνης ομως έβαλε τις αναφορές Αγγελή στο αρχείο, κρίνοντας οτι δεν μπορουσε να επεκταθεί στη διερεύνηση τους, περα από το όριο της παραγγελίας που ειχε λάβει απο την Ειςαγγελεα ΑΠ κ. Δημητριου, που ηταν αυστηρά περιοριςμένο στη διαρροή και οχι στην ουςία.
Λίγο αργότερα, τον περασμενο Απρίλιο το Δικαστικό Συμβουλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε να παρατείνει τη θητεία της κ. Τουλουπάκη στη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
Το ερώτημα που ανακύπτει ειναι το εξής:
Γνώριζαν οι ανώτατοι δικαςτες, που αποφάςιςαν να παραμείνει η κ. Τουλουπακη στη θεςη της επικεφαλής της Εισαγγελιας Διαφθοράς, οςα ειχε καταγγείλει ο αντιειςαγγελέας Γιάννης Αγγελλης σε βαρος της, για τους χειρισμούς της στην έρευνα της Novartis?
Η ειςαγγελεας ΑΠ Ξένη Δημητριου, που τις γνώριζε, δεν όφειλε να τους ενημερώσει?
Γιατί, εαν όφειλε και δεν το έκανε, τοτε υπάρχει τεράστιο ζήτημα....