Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Έπιασαν τους Ρομά, που είχαν ρημάξει το Βύρωνα

Δεκαεξαμελής σπείρα Ρομά, που είχε ρημάξει διαμερίσματα στο Βύρωνα, έπεσε στα δίχτυα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από τετράμηνη
έρευνα.
Τουλάχιστον οι δύο από αυτούς είχαν εισβάλλει στο σπίτι της δημοσιογράφου Μαίρης Μπενέα δύο φορές τον περασμένο Φεβρουάριο και είχαν κλέψει κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις Ρομά, ενώ κρατούνται και δύο ανήλικοι, τους οποίους η συμμορία χρησιμοποιούσε, για να σκαρφαλώνουν στα διαμερίσματα του πρώτου ορόφου, στα οποία οι διαρρήκτες είχαν ιδιαίτερη προτίμηση.
Οι υπόλοιποι 11 αναζητούνται, ενώ είναι θέμα ημερών η σύλληψη τους.
Οι έμπειροι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έφτασαν στα ίχνη της σπείρας των Ρομά, από τον αριθμό της πινακίδας  κλεμένου ΙΧ, που οδηγούσαν.
Ενα από τα θύματά τους πρόλαβε και συγκράτησε τον αριθμό της πινακίδας, με αποτέλεσμα να αποκαλυφτεί ότι, επρόκειτο για ΙΧ κλεμενο, το οποίο είχαν νοικιάσει απο διαρρήκτη Ρομά, που είχε μόλις αποφυλακιστεί.
Οι διαρρήκτες φρόντιζαν να μην αφήνουν ίχνη, καθώς φόραγαν στα χέρια τους γυναικεία καλσον.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι Ρομά κυκλοφορούσαν με κλεμένα αυτοκίνητα, σταμπάριζαν σπίτια στην περιοχη και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του κουδουνιού (χτύπαγαν το κουδούνι, για να σιγουρευτούν ότι, δεν είναι κάποιος στο σπιτι), στη συνέχεια αναριχώνταν απο τα μπαλκόνια και έμπαιναν από τις μπαλκονόπορτες.
Φορούσαν γυναικεία καλσόν στα χέρια, για να μην αφήνουν ίχνη, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και όπλα.
Η λεία απο τις διαρρήξεις και τις ληστείες τους, ανυπολόγιστη...
Το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.