Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Βγαίνουν... μαχαίρια στην αυριανή Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

"Μαχαίρια"... αναμένεται να βγούν στην αυριανή, κεκλεισμένων των θυρών, Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, όπου κρίνονται, μεταξύ άλλων, οι προσφυγές εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι δεν προήχθησαν στις πρόσφατες κρίσεις του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, όπως ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Γεράκης και ο πρόεδρος εφετών και πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου της Αθήνας Κώστας Σταμαδιάνος.
Αν και το τρίπτυχο  Αγγελής - Τουλουπάκη - Novartis δεν είναι θέμα της αυριανής Ολομέλειας, φέρεται - σύμφωνα με δικαστικές πηγές - ότι, θα καθορίσει το κλίμα της συνεδρίασης, καθώς είναι η τελευταία φορά, που θα συναντηθούν, εν συνόλω, άπαντες οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί της χώρας, με την απερχόμενη εισαγγελέα ΑΠ Ξένη Δημητρίου και τον επίσης απερχόμενο πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλη Πέππα, η θητεία των οποίων λήγει στις 30 Ιουνίου.
Δεν είναι λίγοι - κατά τις ίδιες πληροφορίες - οι ανώτατοι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί, που αναμένεται να επιτεθούν, κυρίως, στην απερχόμενη εισαγγελέα, για τους χειρισμούς της στην καυτή υπόθεση της Novartis, που εξέθεσε ανεπανόρθωτα τη Δικαιοσύνη.
Είναι πολλά τα ερωτήματα, στα οποία δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα η κ. Δημητρίου, όπως το γιατί διέταξε έρευνα, με καθυστέρηση πέντε μηνών, για τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή κατά της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, για μεθοδεύσεις και ανικανότητα της στην έρευνα της Novartis.
Επίσης, γιατί η εισαγγελέας ΑΠ  δεν ενημέρωσε, για τα καταγγελλόμενα από τον κ. Αγγελή, το εντεκαμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που αποφάσισε, στις 12 Απριλίου, κατά πλειοψηφία - με 8 ΝΑΙ και 3 ΟΧΙ - την παράταση της θητείας της κ. Τουλουπάκη.
Ιδωμεν...