Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Σκέφτεται την παραίτηση ο αντιεισαγγελέας ΑΠ, που ανέλαβε την έρευνα Αγγελή;

Φουντώνουν οι φήμες στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης ότι, ο αντιεισαγγελέας ΑΠ, που ανέλαβε να διερευνήσει τις ένθεν και ένθεν καταγγελίες του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή και της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, για τα τεκταινόμενα στην έρευνα της Νovartis, δέχεται παραινέσεις να δηλώσει αποχή, δηλαδή να παραιτηθεί από την υπόθεση για λογους ευθιξίας.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ανώτατοι δικαστικοί συμβούλευσαν τον αντιεισαγγελέα ΑΠ να επιχειρήσει... ηρωική έξοδο από την έρευνα, μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας της τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα οποία συγγενικό του πρόσωπο έχει διοριστεί απο ισχυρό υπουργό της κυβερνησης σε διωκτικό μηχανισμό, που έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο του υπουργείου του.
Δεν είναι τυχαίο ότι, στην πρόσφατη δήλωση του ο κ. Αγγελής αναφέρεται σε πρόσωπο με το ψευδώνυμο "Ρασπούτιν", το οποίο - όπως λέει - είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει τη δυνατότητα να διορίζει "παιδιά και νύφες" ατόμων, που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσυνης, "ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας ΑΠ".
Από την άλλη πλευρά, άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι, ο αντιεισαγγελέας ΑΠ, που έχει αναλάβει την έρευνα δέχεται πιέσεις απο κυβερνητικούς κύκλους, ώστε να παραμείνει στην υπόθεση, καθώς εάν παραιτηθεί, δηλώνοντας αποχή "θα ανατραπεί το σχέδιο αποδόμησης του αντιεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή", που θα επιτευχθεί με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του".
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, σε περίπτωση, που ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, εξουδετερώνονται όσα αποκάλυψε, για... σημεία και τέρατα σε βάρος της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, την οποία κατήγγειλε για μεθοδεύσεις και ανικανότητά  στην υπόθεση της Νοvartis.
Παράλληλα, με αυτον τρόπο φρενάρει προεκλογικα οποιαδήποτε περαιτέρω διερεύνηση, για πρόσωπο που βρίσκεται στην κορυφή της Δικαιοσύνης, καθως και για τον επονομαζόμενο Ρασπούτιν, στον οποίον ο κ. Αγγελής καταλόγισε σκευωρία...
Δεν αποκλείεται να υπάρξουν γρήγορες εξελίξεις, ακόμη και σήμερα.