Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Αντιεισαγγελέας ΑΠ: "Δεν φεύγω από την έρευνα για Αγγελή - Τουλουπάκη"

Πυριτιδαποθήκη η...  Δικαιοσύνη, με όσα αναμένονται στην έρευνα, για την υπόθεση της Novartis τις επόμενες ημέρες.
Απρόβλεπτες εξελίξεις ενδέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να πυροδοτήσει η άρνηση του αντιεισαγγελέα ΑΠ, να εγκαταλείψει την έρευνα,  για τις αλληλοκαταγγελίες του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή και της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη,  παρά τις αποκαλύψεις ότι, συγγενικό του πρόσωπο έχει διοριστεί από υπουργό της κυβέρνησης ως γραμματειακή υποστήριξη, σε διωκτικό μηχανισμό, το αντικείμενο του οποίου άπτεται του υπουργείου του.
Στο μεταξύ φουντώνουν οι φήμες ότι, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, τις τελευταίες ημέρες δέχτηκε σειρά παραινέσεων και παρακλήσεων, για να δηλώσει αποχή για λόγους ευθυξίας και να αποτραβηχτεί από την έρευνα, για να μην θεωρηθεί ότι, επηρεάζεται η κρίση του, λόγω του διορισμού στενού συγγενή του από ισχυρό υπουργό της κυβέρνησης.
Δεν ήταν τυχαίο ότι, στην πρόσφατη δήλωση του ο κ. Αγγελής αναφέρεται σε πρόσωπο με το ψευδώνυμο "Ρασπούτιν", το οποίο - όπως λέει - είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει τη δυνατότητα να διορίζει "παιδιά και νύφες" ατόμων, που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσυνης, "ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας ΑΠ". 
Πηγές από το περιβάλλον του αντιεισαγγελέα ΑΠ υποστηρίζουν ότι, ο ίδιος δεν θα επιλέξει την... ηρωική έξοδο, αντίθετα ότι, θα παραμείνει στην υπόθεση, ενόψει μάλιστα του ότι, την Παρασκευή έχει καλέσει τον αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, για να καταθέσει και να τεκμηριώσει τις συγκλονιστικές καταγγελίες, που έκανε σε βάρος της κ. Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς, για μεθοδεύσεις, ανεπάρκεια και ανικανότητα τους στην έρευνα της Novartis.
Ψίθυροι, που πυκνώνουν τις τελευταίες ώρες υποστηρίζουν ότι, στην απόφαση του αντιεισαγγελέα να παραμείνει στην έρευνα φέρεται ότι, μέτρησαν περισσότερο οι παραινέσεις από κυβερνητικούς κύκλους, ώστε να παραμείνει στην υπόθεση, καθώς εάν παραιτηθεί, δηλώνοντας αποχή "θα ανατραπεί το σχέδιο αποδόμησης του αντιεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή", που θα επιτευχθεί με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του".
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, σε περίπτωση, που ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, εξουδετερώνονται όσα αποκάλυψε, για... σημεία και τέρατα σε βάρος της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, την οποία κατήγγειλε για μεθοδεύσεις και ανικανότητά  στην υπόθεση της Νοvartis.
Παράλληλα, με αυτον τρόπο φρενάρει προεκλογικα οποιαδήποτε περαιτέρω διερεύνηση, για πρόσωπο που βρίσκεται στην κορυφή της Δικαιοσύνης, καθως και για τον επονομαζόμενο Ρασπούτιν, στον οποίον ο κ. Αγγελής καταλόγισε σκευωρία...
Από την άλλη πλευρά, ο αντιεισαγγελέας ΑΠ έχει καλέσει, για να καταθέσει στη συνέχεια και την εισαγγελέα Διαφθοράς, η οποία μεταξύ άλλων κατήγγειλε τον κ. Αγγελή ότι,υφάρπαξε το ηλεκτρονικό της Διαφθοράς, με όλες τις υποθέσεις, εκκεμούσες και περαιωθείσες.