Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Αρον - άρον; Oχι!

Σκέψεις... πανικού από την Εισαγγελία του ΑΠ, που αναζητούσε τρόπους, να εκδικαστεί εντός της εβδομάδας και συγκεκριμένα πριν από την αποχώρηση της απερχόμενης ηγεσίας ΑΠ,  η αίτηση αποχής ή εξαίρεσης, που υπέβαλλε ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής στον ομόβαθμο του Δημήτρη Δασούλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου επιθυμούσε διακαώς, να εισαχθεί σε ποινικό τμήμα του ΑΠ η αίτηση εξαίρεσης Αγγελή κατά Δασούλα, με πιθανότερο αποτέλεσμα την απόρριψη της.
Το σενάριο αυτό κατέρρευσε, καθώς βρήκε σθεναρή άρνηση από αρεοπαγίτη, που επέμεινε σε όλους τους τόνους ότι, κάτι τέτοιο δεν γίνεται, καθώς τα τμήματα του ανωτάτου δικαστηρίου έληξαν στις 31 Μαίου και βάσει νόμου δεν προβλέπεται και ούτε είναι δυνατόν, να λειτουργήσει τμήμα εντός του Ιουνίου.
Μόνη... οδός, το πρώτο τμήμα διακοπών, που συνεδριάζει όμως στις 2 Ιουλίου.
Στο τραπέζι έπεσε και δεύτερη σκέψη: Nα εισαχθεί στην Ολομέλεια, προκειμένου να κριθεί εκεί, εάν η αίτηση εξαίρεσης Αγγελή αποτελεί μείζον θέμα, ώστε, όπως προβλέπει ο νόμος να εισαχθεί εκτάκτως σε ποινικό τμήμα, που θα συνεδριάσει κατ΄εξαίρεση, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.
Ιδωμεν...