Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Γιά κακουργήματα η Εγκληματική των Ρομά

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κώστα Σιμιτζόγλου οδηγήθηκαν πριν από λιγο πέντε μέλη δεκαεξαμελούς σπείρας Ρομά, ανάμεσα τους και δύο ανήλικοι, που είχαν ρημάξει τα σπίτια του Βύρωνα.
Ανάμεσα στα διαμερίσματα, που διέρρηξαν ήταν και της δημοσιογράφου Μαίρης Μπενέα, από το οποίο έκλεψαν κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, γιά εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, ληστεία, οπλοφορία, οπλοκατοχή.
Συνελήφθησαν απο τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνων, μετά απο τετράμηνες έρευνες και αφού διέρρηξαν δεκάδες διαμερίσματα του πρώτου οροφου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι Ρομά κυκλοφορούσαν με κλεμένα αυτοκίνητα, σταμπάριζαν σπίτια στην περιοχη και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του κουδουνιού (χτύπαγαν το κουδούνι, για να σιγουρευτούν ότι, δεν είναι κάποιος στο σπιτι), στη συνέχεια αναριχώνταν απο τα μπαλκόνια και έμπαιναν από τις μπαλκονόπορτες.
Φορούσαν γυναικεία καλσόν στα χέρια, για να μην αφήνουν ίχνη, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν πιστόλια.
Η λεία απο τις διαρρήξεις και τις ληστείες τους, ανυπολόγιστη...
Θα απολογηθούν στον ανακριτή και μέχρι τότε κρατούνται, ενώ αναζητούνται ακόμη 11 Ρομά, εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.