Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

"Πινγκ πόνγκ" οι ευθύνες, για τη φωτιά στην Υδρα και την "απόδραση" του Ολιγάρχη από το Καζακστάν!


"Μπαλάκι" οι ευθύνες για το σκάνδαλο της "fast track απόδρασης" από τη χώρα μας του Καζακστανού Ολιγάρχη και της παρέας του, που φέρονται ότι, αφέθηκαν να ταξιδέψουν στη χώρα τους, αφού είχαν κάψει με πυροτεχνήματα το μισό πευκοδάσος της Ύδρας.

- Στην ανακρίτρια Πειραιά μετατοπίζεται το βάρος, για τις ποινικές ευθύνες των 10 υπηκόων Καζακστάν, που αφέθηκαν ανενόχλητοι να ταξιδέψουν στην πατρίδα τους!

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Πειραιά, η ΄Δ ανακρίτρια Πειραιά κ. Πανώρια, που χειρίζεται η δικογραφία, έχει πλέον την ευθύνη, για να επεκτείνει τις κατηγορίες σε βάρος και του Ολιγάρχη από το Καζακστάν και της 10μελούς παρέας του, καθώς η ποινική δίωξη, που ασκήθηκε την περασμένη Κυριακή από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Γκαμηλιαρη, για τη φωτιά στο δάσος της Υδρας, δεν περιορίζεται μόνον στους 13 συλληφθέντες των μελών του πληρώματος, οι οποίοι συνελήφθησαν και απολογούνται αύριο, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, άρα και κατά των υπηκόων του Καζακστάν, που φέρονται ότι, έβαλαν φωτιά στο δάσος του νησιού, με πυροτεχνήματα. Τα χέρια όμως της ανακρίτριας είναι "δεμένα", αφού ακόμη και να θέλει να απαγγείλει κατηγορίες στους υπηκόους Καζακστάν και να ζητηθεί η σύλληψη τους, μέσω δικαστικής συνδρομής, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αφού δεν υπάρχει σχετική συνεργασία του Καζακστάν με τη χώρα μας.

- Στο Ναυτοδικείο μετατοπίζεται επίσης το βάρος της διερεύνησης ποινικών ευθυνών των Λιμενικών, οι οποίοι χειρίστηκαν την προανάκριση για το περιστατικό και οι οποίοι φέρονται ότι, δεν έλαβαν ούτε καν έγγραφες εξηγήσεις ή έστω καταθέσεις από τους υπηκόους Καζακστάν, οι οποίοι αναχώρησαν ανενόχλητοι για το αεροδρόμιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του iΕidiseis σημειώνουν, όταν έφτασαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής στη θαλαμηγό, οι υπήκοοι Καζακστάν ήταν ακόμα εκεί. Ωστόσο, «εξετάστηκαν προφορικά» και αποχώρησαν για το αεροδρόμιο. Και αυτό παρότι ακόμα και να μην έχουν ποινική εμπλοκή στην υπόθεση (κάτι που ελέγχεται) αποτελούσαν ουσιώδεις μάρτυρες που θα μπορούσαν να έχουν δώσει μαρτυρικές καταθέσεις.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, από το Ναυτοδικείο ουδεμία κίνηση έχει γίνει προς το παρόν, καθώς θα έπρεπε να έχουν ζητηθεί αντίγραφα της δικογραφίας από την Εισαγγελία Πειραιά, κάτι που δεν έχει γίνει.

Οσο για τυχόν ευθύνες αστυνομικών, οι οποίοι, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας "ουδέποτε αναμείχθηκαν προανακριτικά στην εν λόγω υπόθεση, όπως επίσης ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση από προανακριτική ή εισαγγελική Αρχή, σχετικά με την ύπαρξη μέτρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα", αυτό ας το δει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου!