Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο Λύτρας!

Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο Απόστολος Λύτρας: «Δεν έστειλα απειλητικό μήνυμα»Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.




ΠΗΓΗ: iEdiseis

O Απόστολος Λύτρας εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης το απόγευμα της Τετάρτης (19/6), λίγη ώρα μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του.

Ο δικηγόρος πριν την είσοδό του στο Αστυνομικό Τμήμα έκανε τις εξής δηλώσεις: « Ήταν μία πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο και πήγαν μόνα τους έχοντας μία άριστη σχέση με την Σοφία την σύζυγό μου και δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η μεγάλη μου κόρη να πάρει κάποια πράγματα. Βλέπετε ότι ούτε ρούχα δεν έχω, είμαι χωρίς τα προσωπικά μου πράγματα, χωρίς ρούχα και χωρίς λεφτά. Η σύζυγος μου δεν απάντησε αλλά λόγω της άριστης σχέσης που είχαν δεν θεώρησαν ότι θα γίνει κάτι. Δεν υπήρξαν απειλές, δεν υπάρχει μήνυμα απειλητικό, δεν θα έβαζα να απειλήσουν ποτέ τη γυναίκα μου. Που είναι το δεδομένο ότι φταίω το ερώτημα. Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω!».




Όπως μετέδωσε νωρίτερα το iEidiseis.gr, οι δικαστικές Αρχές προχώρησαν στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης του δικηγόρου, μετά την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Η 37χρονη δικηγόρος μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού ενημέρωσε την ανακρίτρια για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης (18/06/2024) στο σπίτι της.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν επιβάλλει περιοριστικούς όρους στον Απόστολο Λύτρα και τον είχαν αφήσει ελεύθερο.

Οι περιοριστικοί όροι που παραβιάστηκαν ήταν η υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό τους σπίτι στον Γέρακα, απαγόρευση να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο το θύμα και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του.
Για τις 27 Ιουνίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο η δίκη της πρώην συζύγου του ποινικολόγου

Αναβολή για τις 27 Ιουνίου έδωσε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην δίκη της πρώην συζύγου του Αποστόλου Λύτρα που κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, μετά από μήνυση της νυν συζύγου του ποινικολόγου, για το περιστατικό που έγινε χθες το βράδυ στο σπίτι του ζευγαριού.

Η πλευρά της είπε στο δικαστήριο ότι η μηνύτρια είναι βαριά τραυματισμένη, μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της και ότι αδυνατεί να παραστεί στην δίκη για να καταθέσει.

Η πλευρά της μηνύτριας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει περιοριστικό όρο στην κατηγορούμενη πρώην σύζυγο, ώστε να μην πλησιάζει το σπίτι της. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι τα αδικήματα που βαρύνουν την κατηγορούμενη και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για αυτά, δεν επιτρέπουν την επιβολή περιοριστικών όρων.
Όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης

Οι πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν πως όλα έγιναν χθες (18/6), πολύ αργά το βράδυ.

Η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, μαζί με έναν δικηγόρο, πήγαν στο σπίτι της νυν συζύγου, προκειμένου να πάρουν κάποια ρούχα και προσωπικά αντικείμενα του δικηγόρου.

Η κ. Πολυζωγοπούλου όταν τους αντιλήφθηκε, αντικρίζοντάς τους χωρίς προειδοποίηση μπροστά της, τα έχασε και πάτησε το panic button, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι λιποθύμησε.

Στη συνέχεια έκανε μήνυση με αποτέλεσμα να συλληφθεί η πρώην σύζυγός και ο δικηγόρος, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Απόστολος Λύτρας: «Ήθελα να μάθω που έστελνε μηνύματα» - Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Ο Απόστολος Λύτρας, κατά την απολογία του την περασμένη Δευτέρα ενώπιον της ανακρίτριας, υποστήριξε ότι η εκδοχή της σκάλας ήταν επινόηση της συζύγου του και όχι δική του, ισχυρισμό που εξέθεσε και δημόσια.

Για το επίμαχο βράδυ, ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι ζήλεψε όταν την είδε να στέλνει μηνύματα.

Στην απολογία του, υποστήριξε ότι η σύζυγός του τον ενημέρωσε για την αλλαγή της κατάθεσής της την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 17.00, αναφέροντας δύο λόγους: πρώτον, ότι στο διαδίκτυο έγραφαν πως «την καλύπτει» και δεύτερον, ότι το έκανε για τις τρεις κόρες τους.

Αναλυτικά η απολογία του δικηγόρου για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του:

«Το Σάββατο το βράδυ μεταβήκαμε σε εστιατόριο στην Βουλιαγμένη μαζί με παρέα. Σε όλη τη διαδρομή ήμασταν μια χαρά και συζητούσαμε για οικογενειακά θέματα. Στο εστιατόριο όπως σηκώθηκα να πάω προς το μέρος της είδα ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό για να μάθω που έστελνε τα μηνύματα αυτά, γιατί ζήλεψα.

Μου αρνήθηκε και της ζητησα να φύγουμε. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο χωρις να γνωρίζω το σημείο και χωρις να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη.

Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ ενώ συνεχιζόταν και ο λεκτικός διαπληκτισμός. Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά.

Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγος μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσα από τη σκάλα.

Μάλιστα πρώτα κατέθεσε η σύζυγος μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε απ’ τη σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών. Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου.

Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία. Σας επισημαίνω ότι όταν έδωσε την κατάθεση της εγώ βρισκόμουν ήδη στο τμήμα κρατούμενος και οι αστυνομικοί πήγαν μετά να τις πάρουν κατάθεση. Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρωτήσανε αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθόλη τη διάρκεια που κρατούμην, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων».