Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Δύο οι... "μνηστήρες" της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας



ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ"στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

Δύο είναι οι διεκδικητές της θέσης του Προισταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας.


Ο ένας είναι ο Εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Βούλγαρης, που υπηρετεί στο τμήμα εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας.
Και ο άλλος είναι ο Εισαγγελέας Εφετών Γεώργιος Καντζίδης, ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε στη Βόρεια Ελλάδα.



Το όνομα του Εισαγγελέα Εφετών Γιώργου Βούλγαρη συνδέθηκε στενά, με την υπόθεση της πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία, καθώς ως εισαγγελέας εκδόσεων ήταν αυτός, που μετά από εξι αποτυχημένες απόπειρες της Δικαιοσύνης, πέτυχε να εκδοθεί στη χώρα μας η πρώην Πρωτοδίκης, που είχε καταδικαστεί αμετάκλητα, σε 13 χρόνια κάθειρξη, για το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα και φυγοδικούσε από το 2005.

Η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, από τον περασμένο Απρίλιο εκτίει την ποινή της στις Φυλακές Ελαιώνα Θήβας, αφού ο εισαγγελέας κ. Βούλγαρης, συνέταξε και έστειλε ο ίδιος προσωπικά στις Βρεττανικές δικαστικές Αρχές εκατοντάδες έγγραφα, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα για την έκδοση της πρώην δικαστού.

Μάλιστα, ο Εισαγγελέας είχε στείλει μέχρι και... γιατρό στο Βρεττανικό αεροδρόμιο, μαζί με την ομάδα των αστυνομικών, που παρέλαβαν την πρώην δικαστή!

Κι αυτό, γιατί η Αντωνία Ηλία κατάφερνε να ματαιώνει την έκδοση της στη χώρα μας, επικαλούμενη προβλήματα υγείας...

Από την άλλη, ο Εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Καντζίδης ήταν στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκηςκαι είχε προτείνει να κυρηχθούν ένοχοι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας για το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, που αφορούσε υπεξαίρεση των 17,9 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα είχε προτείνει την αποφυλάκιση του πρώην Χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλιόπουλου ως εισαγγελέας στην έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών.