Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Δικαιοσύνη: Από εκλογές σε εκλογές φέτος...


ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

Από εκλογές σε εκλογές στη Δικαιοσύνη φέτος...

Μετά τις εκλογές στην Ενωση Εισαγγελέων και στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου αναδείχτηκαν νέες διοικήσεις, τριτώνει η... κάλπη στα δικαστήρια, με εκλογές το Σεπτέμβριο στην Εισαγγελία Εφετών, για την ανάδειξη νέου Προισταμένου.

Κανονικά το Σεπτέμβριο του 2024 θα έπρεπε να γίνουν εκλογές, για την ανάδειξη νέων διοικήσεων και στο Πρωτοδικείο, όπως και στο Εφετείο της Αθήνας, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ομως με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, παρατάθηκαν για ένα χρόνο οι θητείες των τριών προισταμένων σε Εφετείο, Πρωτοδικείο και Εισαγγελία, προκειμένου να γίνει ομαλότερα η μετάβαση στο νέο καθεστώς, που προβλέπει ο νέος Δικαστικός Χάρτης, με την ενοποίηση των Πρωτοδικείων με τα Ειρηνοδικεία.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας αποτελεί την εξαίρεση από το φετεινό κανόνα των μη εκλογών, καθώς αποχωρεί για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, λόγο προαγωγής της σε Αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, η σημερινή Προισταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Καλλιόπη Βαρδάκη, οποία είναι και αδελφή του πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, ενώ είχε διατελέσει και προϊσταμένη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.