Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Στο Αυτόφωρο οδηγείται η πρώην σύζυγος Λύτρα, για πλημμελήματα



Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της απειλής ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, στην πρώην σύζυγο του δικηγόρου Αποστόλη Λύτρα  μετά από τη μήνυση, που κατάθεσε σε βάρος της η νυν σύζυγος  του ποινικολογου Σοφία Πολυζωγοπούλου.

 Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο.

Παράλληλα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, που άσκησε την ποινική δίωξη κατά της πρώην συζύγου Λυτρα,  διαβίβασε στην 28η  ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα, που χειρίζεται την υπόθεση  αντίγραφα της δικογραφίας, ώστε να αποφανθεί εάν παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον ποινικολόγο μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της πρώην συζύγου του.

Εαν κρίνει η ανακρίτρια ότι, ο κατηγορούμενος δικηγόρος παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν, τότε θα εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του.

Τέλος, αντίγραφα της δικογραφίας διαβάστηκαν και στην εισαγγελία Εφετών για τις περαιτέρω ενέργειές της όσον αφορά τον δικηγόρο και συνεργάτη του Απόστολο Λύτρα, τον οποίο επίσης έχει μηνύσει η Σοφία Πολυζωγοπούλου.