Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Το ΚΙΕΦ στις εθνικές εκλογές, αλλά η Θράκη χωρίς υπουργό!


ΠΗΓΗ: ΕΣΤΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Στον Αρειο Πάγο θα κριθεί εκ νέου η Συνθήκη της Λωζάνης, μετά τις ανθελληνικές δηλώσεις της Προέδρου του ακροδεξιού υπερσυντηρητικού φιλοτουρκικού εθνικιστικού κόμματος DEB-ΚΙΕΦ κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας Τσιγντέμ Ασάφογλου, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση, σε δύο από τις τρεις επαρχίες της Θράκης, στις Ευρωεκλογές.

Στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας προσέφυγαν ήδη μέλη Ποντιακών κοινοτήτων, μετά τις προκλητικές δηλώσεις, που έκανε η Τσιγντέμ Ασάφογλου, η οποία, με φόντο μάλιστα σημαία της δήθεν "Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης", μίλησε για "τουρκική" μειονότητα", ενώ δήλωσε με θράσος ότι, "σήμερα ο κάθε μειονοτικός, που πήγε στην κάλπη και ψήφισε το DEB είπε: "Είμαι Τούρκος"!

Λίγο αργότερα, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, σε συνέντευξή της στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού, η κ. Ασάφογλου επανέλαβε τα περί "Δυτικής Θράκης", λέγοντας ότι, «οι καιροί αλλάζουν και το κόμμα ΚΙΕΦ βγαίνει σιγά σιγά από το κέλυφος της Δυτικής Θράκης και αρχίζει να αναπτύσσεται», ενώ έθεσε και θέμα συμμετοχής του κόμματος της στις Εθνικές μας Εκλογές, λέγοντας: "Θα ξεπεράσουμε με κάποιο τρόπο το όριο του 3% που θεσπίστηκε για να μην μπορεί το κόμμα μας να στείλει βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο εθνικό κοινοβούλιο"!

Η στάση της κ. Ασάφογλου, που έδειξε εμπράκτως ότι, περιφρονεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία κατοχυρώνει σαν "θρησκευτική" - μουσουλμανική - τη μειονότητα στη Θράκη, προκάλεσε την άμεση αντίδραση μελών Ποντιακών κοινοτήτων, που προσέφυγαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ζητώντας να διερευνηθεί, εάν το καταστατικό του κόμματος "Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας", όπως και η δήλωση την οποία κατέθεσε στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου, γιά τη συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, παραβιάζονται από τις δημόσιες μετεκλογικές δηλώσεις της Προέδρου του κόμματος.

Είναι η δεύτερη φορά, που η ελληνική Δικαιοσύνη καλείται να κρίνει, εάν παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης από φιλοτουρκικό φορέα, όπως είχε γίνει νωρίτερα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Ροδόπης, που αποφάσισε, στις 30 Μαίου 2024, τη διάλυση του "Αθλητικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλαθλοι Φενέρ Μπαχτσέ στη Δυτική Θράκη", καθώς έκρινε ότι, "η προσθήκη στην επωνυμία της φράσης "Δυτική Θράκη", αντιβαίνει στο νόμο".

Μάλιστα το Πρωτοδικείο της Ροδόπης έκρινε πρόσφατα, στην παραπάνω δικαστική απόφαση ότι, ο όρος "Δυτική Θράκη" είναι καταχρηστικός, καθώς, αφενός μεν στην Ελληνική Επικράτεια περιλαμβάνεται μία και μόνον Θράκη, αφετέρου δε, δεν είναι δηλωτικός του σκοπού και της ταυτότητας του άνω υπό σύσταση σωματείου, ενώ επιπλέον δύναται να θεωρηθεί στο μεν εσωτερικό της χώρας, ως κακόβουλη και σκόπιμη παραγνώριση της ελληνικότητας της Θράκης, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η εδαφική ακεραιότητα, η εθνική κυριαρχία και η δημόσια τάξη, υπό την έννοια της διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης και της αρμονικής συμβίωσης των κατοίκων της Θράκης (Χριστιανών και Μουσουλμάνων), στο δε εξωτερικό ως προσπάθεια καλλιέργειας επεκτατικών τάσεων σε βάρος της γείτονος χώρας, στην επικράτεια της οποίας ανήκει η λεγόμενη "Ανατολική Θράκη" και να προκαλέσει τοιουτοτρόπως προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας".

Τα μέλη ποντιακής κοινότητας, που προσέφυγαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (αριθμός πρωτοκόλλου 4335/13.6.2024), ζητούν "να διερευνηθεί, εάν το καταστατικό του κόμματος και η δήλωση την οποία κατέθεσε, γιά τη συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, παραβιάζονται από τις δημόσιες μετεκλογικές δηλώσεις του αρχηγού του ως άνω κόμματος".

Παράλληλα ζήτησαν αντίγραφο του καταστατικού του κόμματος με τον τίτλο κόμμα: "Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας" και της δηλώσεως, που κατέθεσε στην Εισαγγελία σας, προκειμένου να συμμετάσχει αυτό στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, ενώ επισημαίνουν ότι, "εάν έχει παραβιασθεί το περιεχόμενο των ως άνω εγγράφων, με όσα η Αρχηγός του ως άνω κόμματος δήλωσε δημόσια, μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τίθεται θέμα εξακολούθησης της λειτουργίας του κόμματος αυτού"!

Στην αίτηση τους αναφέρουν:

"Η Πρόεδρος του κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB), μετά τη νίκη του κόμματος της σε Ροδόπη και Ξάνθη, έκανε δήλωση στο δημοσιογράφο Διονύση Βοργιά, της εφημερίδας Χρόνος "Χ" της Κομοτηνής.

Στη φωτογραφία την οποία έβγαλε στα γραφεία του Κόμματος στην Κομοτηνή, πίσω της, πρώτη από αριστερά, φαίνεται η σημαία της υποτιθέμενης "Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης".

Στη δήλωση της ανέφερε τα εξής: "Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο, όλους τους Δυτικοθρακιώτες, την "τουρκική" μειονότητα, που πήγε στις κάλπες σήμερα και έστειλε ξανά ένα δυνατό μήνυμα στην Αθήνα, αλλά και στην Ευρώπη ότι, είμαστε εδώ, έχουμε πολλά προβλήματα και θέλουμε να μας ακούσουν".

Στο σημείο αυτό ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο, εάν επιμένει στο χαρακτηρισμό της μειονότητας ως "τουρκικής", παρότι η μεινότητα ορίζεται με σαφήνεια ως θρησκευτική - Μουσουλμανική, από τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Δημοσιογράφος: "Eπιμένετε στο χαρακτηρισμό της μειονότητας ως "τουρκικής" παρά τη Συνθήκη της Λωζάνης?", ερωτήθηκε χαρακτηριστικά η Τσιγδέμ Ασάφογλου κι απάντησε:

"Bέβαια, σήμερα ο κάθε μειονοτικός, που πήγε στην κάλπη και ψήφισε το DEB είπε: "Είμαι Τούρκος"!

Σημειωτέον ότι, το εν λόγω κόμμα συμπεριέλαβε στους συνδιασμούς του και δήθεν εκπρόσωπο της επίσης ανύπαρκτης "Μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα.

Κατόπιν όλων αυτών, είναι σαφές ότι, η λειτουργία του ως άνω κόμματος αντιστρατεύεται την ελληνική έννομη τάξη και αγνοεί τις διεθνείς συνθήκες (Συνθήκη της Λωζάνης), οι οποίες κατοχυρώνουν σαν "θρησκευτική" - μουσουλμανική - τη μειονότητα στη Θράκη, η οποία είναι μία. Δεν υπάρχει "Δυτική Θράκη" και πολύ περισσότερο "Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη", όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι του κόμματος αυτού.

Οι ενέργειες του κόμματος αυτού δημιουργούν επίσης κλίμα αναταραχής στη μία και μοναδική Θράκη και δημιουργούν διχόνοια και έριδες μεταξύ των Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην περιοχή της Θράκης, κατά παράβασιν των άρθρων 183 ΠΚ "Διέγερση σε ανυπακοή" και 184 ΠΚ "Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, Βιαιοπραγίες και Διχόνοια".

Επειδή ως Ελλην πολίτης και μάλιστα ψηφοφόρος του νομού Ροδόπης (Κομοτηνής), όπου κατ΄εξοχήν δραστηριοποιείται το ανωτέρω κόμμα, προτίθεμαι να προσφύγω ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων της χώρας και έχω έννομο συμφέρον προς τούτο, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, γιά την προστασία της Ακριτικής Θράκης και των κατοίκων της, από τη δράση του.

Επειδή πρέπει να διερευνηθεί, εάν το καταστατικό του κόμματος και η δήλωση την οποία κατέθεσε στην Εισαγγελία σας, γιά τη συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, παραβιάζονται από τις δημόσιες μετεκλογικές δηλώσεις του αρχηγού του ως άνω κόμματος.

Παρακαλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφο του καταστατικού του κόμματος με τον τίτλο κόμμα: "Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας" και της δηλώσεως, που κατέθεσε στην Εισαγγελία σας, προκειμένου να συμμετάσχει αυτό στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, διότι εάν έχει παραβιασθεί το περιεχόμενο των ως άνω εγγράφων, με όσα η Αρχηγός του ως άνω κόμματος δήλωσε δημόσια, μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τίθεται θέμα εξακολούθησης της λειτουργίας του κόμματος αυτού.

Σας επισυνάπτω σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Χρόνος" της Κομοτηνής, το οποίο υπάρχει και σε βίντεο".

Ο συνήγορος Σταύρος Γεωργίου, ο οποίος εκπροσωπεί κοινότητες Ποντίων, που προσέφυγαν στον Αρειο Πάγο, δήλωσε στην "Εστία της Κυριακής":

"Περιμένουμε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου , να μας χορηγήσει αντίγραφο του καταστατικού και της δηλώσεως συμμετοχής στις εκλογές, του κόμματος, που κατέβηκε στη Θράκη και αυτοαποκαλείται 'Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας".
Πιστεύουμε ότι, οι δηλώσεις, που έχουν γίνει από την αρχηγό του κόμματος, σαφώς, θα είναι αντίθετες με το καταστατικό τους, διότι αλλιώς δεν θα είχε εγκριθεί. Κι επομένως θα ζητήσουμε από τα αρμόδια δικαστήρια, την απαγόρευση της λειτουργίας και της διάλυση του κόμματος στον Αρειο Πάγο.
Είναι σαφές, από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα ότι, οι δηλώσεις της Προέδρου παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης, που αναγνωρίζει θρησκευτική και μόνον, μειονότητα στη Θράκη. Εν αναμονή της απαντήσεως της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου".