Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Πως παραγράφηκαν 1.500 υποθέσεις μη υποβολής πόθεν έσχες!


ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

Ιστορίες... γραφειοκρατικής τρέλας, που είχαν αποτέλεσμα να καταλήξουν στον... κάλαθο της παραγραφής 1.500 υποθέσεις, με υπόχρεους για μη υποβολή πόθεν έσχες!

Περιπετειώδη... διαδρομή, με κατάληξη το αρχείο, είχε υπόθεση, που ξεκίνησε από την Αρχή Ξεπλύματος με 1500 υπόχρεους υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες, που τα τελευταία χρόνια αμέλησαν να τις υποβάλλουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 1.500 υποθέσεις πόθεν έσχες, ήταν μέρος λίστας με 9.000 υπόχρεους σε δήλωση πόθεν έσχες, που είχε στείλει στις Εισαγγελίες όλης της χώρας ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Μάλιστα επρόκειτο για πόθεν έσχες, σε βαθμό πλημμελήματος, που δεν υποβλήθηκαν ως όφειλαν μέσα στην περασμένη πενταετία.

Και εξηγούμε πως κατέληξαν στο αρχείο οι 1.500 υποθέσεις:

Ολα ξεκίνησαν όταν μία τις εισαγγελείς, που παρέλαβαν από τον Πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος κ. Βουρλιώτη, υπόθεσεις με ονόματα υπόχρεων σε πόθεν έσχες, επέστρεψε στην Αρχή τη λίστα, που της ανατέθηκε να διερευνήσει, για να ασκήσει διώξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας ζητούσε να γίνουν ξεχωριστές δικογραφίες, γιά κάθε ένα από τα 1.500 πρόσωπα, προκεκειμένου, όπως ισχυριζόταν, να λάβει η κάθε υπόθεση ξεχωριστό Α.Β.Μ (Αριθμό Βιβλίου Μηνύσεων)!