Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Από το οργανωμένο έγκλημα, στη δίκη για το Μάτι, η εισαγγελέας Σταματίνα Περιμένη



ΠΗΓΗ: "AΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην "κυριακάτικη δημοκρατία"


Με εισαγγελέα έδρας την μέχρι πρότινος εισαγγελέα Οργανωμένου Εγκλήματος Σταματίνα Περιμένη, αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα σε δεύτερο βαθμό, η δίκη για την υπόθεση της τραγωδίας με τους 104 νεκρούς στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η κ. Περιμένη ήταν η εισαγγελέας, η οποία μετείχε στην επιχείρηση, για την αποκάλυψη των 164 κατηγορουμένων στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, για την οποία έχουν προφυλακιστεί από τον περασμένο Μάιο, συνολικά, 16 εμπλεκόμενοι.

Στη σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων μετέχουν επίσης ως μέλη, ο εφέτης Νικόλαος Ζαγοριανός, ο οποίος είχε χειριστεί ως ανακριτής την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Τα υπόλοιπα τακτικά μέλη του δικαστηρίου είναι Πρόεδρος Εφετών Ελένη Μιχαλάκη η οποία θα διευθύνει τη διαδικασία, η εφέτης Κωνσταντίνα Κωτσοπούλου.

Ως αναπληρωματικά μέλη έχουν κληρωθεί οι εφέτες Καλή Στεφανίδου, Ευαγγελία Αρβανίτου και Χρυσούλα Αρβανίτη. Η υπόθεση επανεξετάζεται δύο μήνες μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης (8 Μαίου), καθώς ασκήθηκε έφεση, μετά τη θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων κατά του δικαστηρίου, που μετά από διαδικασία 19 μηνών, καταδίκασε μόνον πέντε από τους 21 κατηγορουμένους, επιβάλλοντας ποινές έως πέντε χρόνια, τις οποίες μετέτρεψε σε χρηματικές με 10 ευρώ την ημέρα.