Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Στις 10 Δεκεμβρίου η δίκη, γιά την απαγωγή Λεμπιδάκη


Στις 10 Δεκεμβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου, θα γινει η δίκη 12 κατηγορουμένων, για την απαγωγή του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας «Πλαστικά Κρήτης» Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Στο πρότυπο της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, μεσημέρι, στις 30 Μαρτίου 2017, κουκουλοφόροι με ομοιόμορφα στρατιωτικά ρούχα, μαύρες κουκούλες, γάντια και όπλα στα χέρια άρπαξαν μέσα από το αυτοκίνητό του τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε μόλις επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.
Οι δράστες, χρησιμοποιώντας δύο κλεμμένα αυτοκίνητα δίχως πινακίδες κυκλοφορίας του έφραξαν τον δρόμο πέφτοντας πάνω στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε, μία Mercedes χρώματος ασημί. Με βαριοπούλα έσπασαν το τζάμι του οδηγού και απειλώντας τον με καλάσνικοφ τον επιβίβασαν σε ένα από τα αυτοκίνητά τους.
Οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα διήνυσαν μερικά χιλιόμετρα και στην περιοχή κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου πυρπόλησαν τα δύο κλεμμένα οχήματα και επιβιβάστηκαν σε τρίτο, ένα μαύρο τζιπ Cherokee με κατεύθυνση προς την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.
Η απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, στα Κάτω Καλεσιά Ηρακλείου, ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή στην Ελλάδα, που επί έξι και πλέον μήνες συγκλόνιζε την κοινή γνώμη.
Ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε νωρίς το πρωί στις 2 Οκτωβρίου 2017, σε επιχείρηση της Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις εταιρείας, που βρίσκεται στη γέφυρα της Ζουρίδας, στο Ρέθυμνο. «Εντός δωματίου βρήκαμε ξαπλωμένο σε στρώμα τον Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ήταν ξύπνιος και τον απομακρύναμε αφού πρώτα κόψαμε την αλυσίδα με την οποία ήταν δεμένος», περιέγραψε σε κατάθεσή του αστυνομικός του τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης.
Είχαν προηγηθεί 32 επικοινωνίες των απαγωγέων με την οικογένεια Λεμπιδάκη, για την καταβολή των λύτρων και την απελευθέρωση του φυλακισμένου επιχειρηματία. Οι αρχικές απαιτήσεις τους ανέρχονταν σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου το ποσό που ζητούσαν είχε πέσει στα 18 εκατ.