Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Σε λίγο η πρόταση εισαγγελέα για το σκάνδαλο της κάρτας υγείας


Στην τελική ευθεία σήμερα η δίκη για το σκάνδαλο της κάρτας υγείας, που στοίχισε στην ΕΠΟ 30 εκ. Ευρω.
Σε λίγο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Τζώνης θα προτείνει για την ενοχή ή όχι των 30 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 4 πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ (Γ. Γκιρτζίκης Γ. Σαρρής, Σ. Πιλάβιος και Β. Γκαγκάτσης), μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, καθώς και οκτώ στελέχη της εταιρείας, με την οποία υπογράφηκαν οι συμβάσεις το 2005 και το 2010.
Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν αφορά «ιατρικά κέντρα», που η ΕΠΟ φιλοδοξούσε να ιδρύσει σε κάθε Ενωση – μέλος της, τα οποια ουδέποτε εξασφάλισαν άδεια λειτουργίας. Επομένως, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ενώ οι ποδοσφαιριστές υπολογίζονταν σε 300.000, μέχρι την καταγγελία της σύμβασης από την ίδια την ΕΠΟ, τον Μάρτιο του 2013, έγιναν μόλις 15.513 μετρήσεις.
Επιπλέον, παρά το πρόβλημα με τη λειτουργία των «ιατρικών κέντρων», οι διοικήσεις της ΕΠΟ δεν έκαναν χρήση του άρθρου 23 της σύμβασης, που υπέγραψαν με την αντισυμβαλλόμενη εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει την προμήθεια και τη συντήρηση των ιατρικών μηχανημάτων και απάλλασσε την ομοσπονδία από κάθε ευθύνη καταβολής της συμφωνηθείσας αμοιβής, με αποτέλεσμα μέχρι την καταγγελία της σύμβασης να καταβληθούν 13 εκ ευρω.
Η δίκη ξεκίνησε το Σεπτέμβριο 2017.